To israelere drept i skyteangrep i Jerusalem

En 60 år gammel kvinne og en 30 år gammel politimann ble drept i et terrorangrep.

Politiet etterforsker skyteangrepet søndag morgen 9. oktober. (Foto: Skjermdump fra israelske kanal 10)
Politiet etterforsker skyteangrepet søndag morgen 9. oktober. (Foto: Skjermdump fra israelske kanal 10)

Jerusalem Post melder om et skyteangrep som fant sted i Jerusalem søndag morgen. Ifølge Yedioth Aharonoth ble to personer drept i angrepet – en 60 år gammel kvinne og en politimann. Fem andre personer ble skadet og er blitt fraktet til sykehuset.

Politiets talsmann, Mickey Rosenfeld, forteller at angrepet skjedde i nærheten av trikken og en politistasjon på Ammunition Hill. Politiet har nå midlertidig sperret av området for å etterforske skytingen.

-Det dreier seg mest sannsynlig om et terrorangrep, fortsetter Rosenfeld. Angriperen kjørte i en privatbil til området og skjøt fra bilen på mennesker som oppholdt seg der. Deretter kjørte han i retning Sheikh Jarrah-nabolaget. Politiet fulgte etter og klarte å stanse mannen. To politimenn ble skadet da angriperen skjøt mot dem.

Ifølge Times of Israel skal gjerningsmannen ha vært en 39 år gammel mann fra Silwan-bydelen i Øst-Jerusalem. Hamas påstår at terroristen skal ha vært deres medlem. Gjerningsmannen skulle ha møtt opp i fengselet søndag morgen for å sone fengselsstraff for en voldsepisode han sto bak i 2013. I stedet for å reise til byen Ramle, hvor fengselet ligger, utførte han skyteangrepet i Jerusalem.

Kvinnen som ble drept, Levana Malihi, pensjonerte seg i 2010 etter å ha arbeidet 30 år i Knesset. Hun beskrives av familien som en varm og kjærlig person som etterlot både barn og barnebarn. I tillegg ble en politimann, Yosef Kirma, drept da han og kollegene prøvde å stanse gjerningsmannen. Kirma var med på å stanse et terrorangrep i desember 2015. Begge ofrene begraves i Jerusalem søndag kveld.

Israelske myndigheter har fryktet en opptrapping av terrorangrep i løpet av de pågående jødiske helligdagene, men hittil har det vært relativt rolig. I fjor opplevde Israel en svært voldelig terrorbølge midt i feiringen av høytidene.

Forrige artikkelIsraelsk forskning redder honningbiene
Neste artikkelEivind Haaland i MIFF Kristiansand: Mediedekningen av Israel – kan noe gjøres/hva kan gjøres?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.