To israelere drept i skyteangrep i Jerusalem

En 60 år gammel kvinne og en 30 år gammel politimann ble drept i et terrorangrep.
Politiet etterforsker skyteangrepet søndag morgen 9. oktober. (Foto: Skjermdump fra israelske kanal 10)
Politiet etterforsker skyteangrepet søndag morgen 9. oktober. (Foto: Skjermdump fra israelske kanal 10)

Jerusalem Post melder om et skyteangrep som fant sted i Jerusalem søndag morgen. Ifølge Yedioth Aharonoth ble to personer drept i angrepet – en 60 år gammel kvinne og en politimann. Fem andre personer ble skadet og er blitt fraktet til sykehuset.

Politiets talsmann, Mickey Rosenfeld, forteller at angrepet skjedde i nærheten av trikken og en politistasjon på Ammunition Hill. Politiet har nå midlertidig sperret av området for å etterforske skytingen.

-Det dreier seg mest sannsynlig om et terrorangrep, fortsetter Rosenfeld. Angriperen kjørte i en privatbil til området og skjøt fra bilen på mennesker som oppholdt seg der. Deretter kjørte han i retning Sheikh Jarrah-nabolaget. Politiet fulgte etter og klarte å stanse mannen. To politimenn ble skadet da angriperen skjøt mot dem.

Ifølge Times of Israel skal gjerningsmannen ha vært en 39 år gammel mann fra Silwan-bydelen i Øst-Jerusalem. Hamas påstår at terroristen skal ha vært deres medlem. Gjerningsmannen skulle ha møtt opp i fengselet søndag morgen for å sone fengselsstraff for en voldsepisode han sto bak i 2013. I stedet for å reise til byen Ramle, hvor fengselet ligger, utførte han skyteangrepet i Jerusalem.

Kvinnen som ble drept, Levana Malihi, pensjonerte seg i 2010 etter å ha arbeidet 30 år i Knesset. Hun beskrives av familien som en varm og kjærlig person som etterlot både barn og barnebarn. I tillegg ble en politimann, Yosef Kirma, drept da han og kollegene prøvde å stanse gjerningsmannen. Kirma var med på å stanse et terrorangrep i desember 2015. Begge ofrene begraves i Jerusalem søndag kveld.

Israelske myndigheter har fryktet en opptrapping av terrorangrep i løpet av de pågående jødiske helligdagene, men hittil har det vært relativt rolig. I fjor opplevde Israel en svært voldelig terrorbølge midt i feiringen av høytidene.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise