Shin Bet avverget planlagt terrorangrep i Jerusalem

Terroristen planla å utføre et selvmordsangrep på en buss i Jerusalem, men Shin Bet avverget det som kunne blitt et svært dødelig angrep.

Denne bussen sto i brann i september i fjor, etter å ha blitt angrepet med steinkasting og en molotov-coctail. (Foto: Brannvesenet i Jerusalem)

En 22 år gammel mann, Muhammad Fauaz Ibrahim Joulani fra Shuafat-bydelen i Øst-Jerusalem, ble forrige måned arrestert og siktet for å ha planlagt å utføre et større selvmordsangrep i Israels hovedstad. Den israelske etterretningstjenesten, Shin Bet, og det israelske politiet samarbeidet for å arrestere ham, forteller Yedioth Aharonoth.

Etterforskningen viste at Joulani var medlem i den palestinske terrorgruppen Hamas. Han kontaktet Hamas-ledere på Gazastripen og meldte at han var villig til å utføre terrorangrep på deres vegne.

Joulani ble bedt om å rekruttere flere hjelpere, og sendte deretter en liste med navn til Hamas. Det kom også fram i etterforskningen at Joulani hadde planlagt flere typer angrep, deriblant et skyteangrep ved en kontrollpost og et bombeangrep i en butikk i Jerusalem. I tillegg vurderte Joulani å utføre et bombeangrep på busstasjonen i Jerusalem og mot besøkende på kjøpesenteret Malcha.

På grunn av det høye sikkerhetsnivået på disse stedene bestemte han seg for å finne andre mål der sikkerhetstiltakene var færre og mindre strenge. Derfor planla Joulani å utføre et bombeangrep på en buss i bydelen Pisgat Ze’ev i Jerusalem. Terrorangrep mot busser var vanlig under den andre intifadaen. Planleggingen var kommet så langt at 22-åringen hadde rukket å få tak i materialer for å lage bomber. Mannen ble sendt til Hebron og mottok 7000 shekel for å kjøpe bombematerialene.

Angrepet skulle etter planen ha blitt utført i begynnelsen av september. Årsaken var at han ville vente til etter avslutningen av den muslimske høytiden Eid al-Adha, slik at israelske myndigheter ikke økte sikkerhetsnivået for muslimers besøk til Tempelhøyden. Ifølge Times of Israel ble han arrestert kun dager før det planlagte angrepet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise