Hamas avfyrte langdistanserakett fra Gaza

Gårsdagens testoppskyting kom mindre enn to uker etter de siste rakettangrepene fra Gaza.

Rakett avfyrt fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Islamistene på Gazastripen har avfyrt mange raketter mot Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Den palestinske terrorgruppen Hamas avfyrte minst en langdistanserakett fra Gaza ut i Middelhavet i går. Det ser ut til å ha vært en testoppskyting, melder Times of Israel. Flere israelere som oppholdt seg i området nær Gaza, skal ha hørt en eksplosjon, i følge tv-stasjonen Kanal 2.

I løpet av de siste to årene etter Gaza-krigen i 2014, har Hamas flere ganger avfyrt raketter mot Middelhavet. Hensikten er å styrke rakettenes rekkevidde og presisjon, og det inngår i Hamas-regimets stadig pågående krigsforberedelser. I juni test-avfyrte terrorgruppen flere titalls kortdistanseraketter inne i Gaza.

Gårsdagens testoppskyting kommer bare ti dager etter at to prosjektiler ble avfyrt på to dager fra Gaza. Prosjektilene  traff nærliggende israelske befolkningssentra. I det første angrepet traff en rakett en gate i byen Sderot, og forårsaket skader på nærliggende boliger og biler. Ingen kom fysisk til skade av angrepene, men tre personer ble innlagt på sykehus og ble behandlet for sjokk. Den påfølgende dagen ble en bombekastergranat avfyrt fra Gaza og landet i et åpent område i den sørlige Eshkol-regionen. Ingen ble såret som følge av angrepet, ifølge IDF. Etter angrepene skal en gruppe knyttet til IS i Gaza ha påtatt seg ansvaret.

Hamas på sin side sa i begynnelsen av måneden, etter angrepene, at de forsøker å unngå en eskalering av konflikten med Israel. IDF sier de holder Hamas ansvarlig for et hvert angrep som kommer fra Gaza, og svarte med å angripe en rekke strategiske Hamas-stillinger i det nordlige og sørlige Gaza med luftstyrker. Et Hamas-mål ble truffet i nordlige Gaza med ildgivning fra stridsvåpen, melder Jerusalem Post.

Forrige artikkelIsraelere er godt fornøyd med livet
Neste artikkelUNESCO vedtok kontroversiell resolusjon om Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.