Palestinsk fotballag hyllet terrorist

Terroristen som drepte to israelere ble hyllet som ”helt” og ”martyr”.

Det palestinske fotballaget Hilal al-Quds poserer med et banner av den palestinske terroristen Mesbah Abu Sabih som drepte to israelere i et skyteangrep i Jerusalem. (Foto: Times of Israel / Facebook).
Illustrasjon: Det palestinske fotballaget Hilal al-Quds poserer med et banner av den palestinske terroristen Mesbah Abu Sabih som drepte to israelere i et skyteangrep i Jerusalem.(Foto: Times of Israel / Facebook).

Søndag 9. oktober drepte araberen Mesbah Abu Sabih (39) fra Silwan i Øst-Jerusalem kvinnen Levana Malhi (60) og politioffiseren Yosef Kirma (29) i en skuddveksling da han åpnet ild mot forbipasserende fotgjengere. Angrepet skjedde på Ammunition Hill i nærheten av trikken i Jerusalem. Selv ble Sabih skutt og drept i skuddvekslingen med politiet, mens fem andre personer ble såret i terrorangrepet.

Dagen etter terrorangrepet poserte flere smilende fotballspillere fra klubben Hilal Al-Quds på sin hjemmebane, Faisal Al-Husseini International Stadium, i al-Ram. På lagbildet holder de et banner av Sabih, hvor det står på arabisk skrift:

“Hilal al-Quds fotballklubb sørger over tapet av løven av al-Aqsa [Jerusalem], martyren og helten Mesbah Abu Sabih”, skriver Times of Israel. Før kampen startet, sto hjemmelaget rundt midtbanen sammen med bortelaget Shabab Al Khaleel for et øyeblikks stillhet, for å hedre terroristen.

Fotballagets talsmann, Tamer Obaidat, hevder at banneret ble bragt på fotballbanen av supportere som var oppildnet over Abu Sabihs død. Laget som spiller i Vestbreddens toppdivisjon, postet lagbildet på sin Facebook-side dagen etter kampen, men ble bedt om å fjerne det fordi det bryter FIFAs regelverk, i følge Yedioth Aharonoth.

Kort tid etter at lagbildet ble lagt ut på det sosiale nettstedet, ble lagets trener, Maher Abu Sanina, i helgen arrestert av israelsk politi. Sanina er mistenkt for å oppfordre til vold, og for å vise offentlig støtte til terrorisme. Trenerens advokat, Mohammed Mahmoud, mener hans klient ikke var ansvarlig for at lagbildet ble tatt. Politiadvokaten mente på sin side i retten at Sanina likevel kunne ha forhindret at lagbildet ble tatt.

Fordi det var tilstrekkelig mistanke om at en forbrytelse ble begått, og fordi Saninas forklaring i avhør var ”ufullstendig og ikke troverdig”, valgte dommeren å utvide hans varetektsfengsling med tre dager, melder Haaretz.

Forøvrig kjemper fortsatt palestinske myndigheter med å overbevise FIFA om å erklære israelske lag på Vestbreddens bosetninger som ulovlige.

Forrige artikkelUNESCO vedtok kontroversiell resolusjon om Jerusalem
Neste artikkelNordmenn strømmer til for å bo i bosetninger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.