IDF stengte palestinsk propagandatrykkeri

Trykkeriet hadde laget bannere og plakater som hyllet terroristen Mesbah Abu Sabih og oppfordret til mer terror mot israelere.

IDF konfiskerte utstyr fra trykkeriet (Foto: IDF).
IDF konfiskerte utstyr fra trykkeriet (Foto: IDF).

Geir Knutsen har bidratt til denne artikkelen.

Ved hjelp av en vinkelsliper tok israelske soldater seg tidlig torsdag morgen inn i et trykkeri i byen Al-Ram, litt nord for Jerusalem. Der fant de ferdigproduserte propagandaplakater og bannere som hyllet terroristen Mesbah Abu Sabih (39) for angrepet han gjennomførte i Jerusalem søndag 9. oktober.

Det skriver Times of Israel i en artikkel publisert torsdag formiddag 20. oktober. Soldatene fant flere andre trykksaker som oppmuntret til terror og vold mot israelere. Etter ordre fra IDFs Sentralkommando ble trykkeriet stengt. Soldatene konfiskerte storformatskriverne og en del annet produksjonsutstyr.

Ifølge IDF skal noen av plakatene fra trykkeriet nylig ha blitt hengt opp i hjemmet til terroristens foreldre. Trykkeriet produserte også propagandamateriell som har blitt utdelt og hengt opp andre steder.

Ett eksempel er et banner som spillerne i den palestinske fotballklubben Hilal al-Quds poserte med på et bilde tatt inne på deres hjemmebane i Al-Ram. Banneret hyllet drapsmannen som en “helt” og “martyr” med teksten: “Hilal al-Quds fotballklubb sørger over tapet av løven av al-Aqsa [Jerusalem], martyren og helten Mesbah Abu Sabih”.

IDF fjerner låsen til trykkeriet med sirkelsag (Foto: IDFs talsmann)
IDF fjernet låsen til trykkeriet med sirkelsag (Foto: IDF).

Det var søndag 9. oktober at Mesbah Abu Sabih gjennomførte en terroraksjon i Jerusalem da han fra bilen sin skjøt vilt rundt seg på tilfeldige mennesker.

Den tidligere Knesset-ansatte kvinnen Levana Malihi (60) og politimannen Yosef Kirma (29) døde av terroristens kuler. Seks andre ble skadet.

Levana Malihi og Yosef Kirma ble drept 9. oktober i et terrorangrep i Jerusalem (Foto: IDFs talsmann)
Levana Malihi og Yosef Kirma ble skutt og drept (Foto: IDF).

Mesbah Abu Sabih skal ha vært et kjent Hamas-medlem bosatt i den arabiske bydelen Silwan i den østlige delen av Jerusalem. Etter en biljakt i området Ammunition Hill og Sheikh Jarrah, ble han etter få minutter stanset og nøytralisert av israelsk politi.

Terroristen Mesbah Abu Sabih (Foto: Sosiale medier)
Terroristen Mesbah Abu Sabih (Foto: Sosiale medier).

Israelske sikkerhetsstyrker har anholdt flere palestinere som feiret terroraksjonen ved å dele ut søtsaker og godteri etter angrepet. Sikkerhetsstyrkene har også arrestert butikkeiere som stengte butikkene sine i protest mot at terroristen ble skutt og drept.

Abu Sabihs 17 år gamle datter Eiman Abu Sabih ble anholdt dagen etter terrorangrepet fordi hun la ut en video på Facebook med hyllest til faren. I videoen erklærte hun: “Vi ser på min far som en martyr, og håper han vil tale vår sak foran Gud på dommens dag (…) Jeg er stolt over det min far har gjort. Vi er veldig glade og stolte over vår far. Han er en stor mann. Vårt forhold som far og datter var utmerket.”

Eiman Abu Sabih (Skjermdump fra Youtube)
Eiman Abu Sabih, terroristens 17 år gamle datter (Skjermdump fra Youtube).

Times of Israel skrev 16. oktober at Ynet hadde meldt at Eiman ble ilagt en bot på rundt 5700 kroner av en domstol i Jerusalem før hun ble satt fri etter å ha sittet seks dager i varetekt.

Forutsetningen er at hun holder seg borte fra Jerusalem de neste to månedene. Hun kan heller ikke gi intervjuer til medier eller skrive på sosiale medier i en ikke-spesifisert periode.

Forrige artikkel– Hele bosetningsprosjektet kan settes i fare
Neste artikkelIsraelsk-arabisk familie tilbake i Israel etter å ha sluttet seg til IS i Syria og Irak
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.