To palestinske gutter på 8 år sendt ut med kniver for å drepe israelere

Guttene ble stanset av israelske sikkerhetsstyrker før de rakk å knivstikke noen. Etter et kort avhør ble de sendt hjem til foreldrene.

De to 8 år gamle guttene skulle drepe med disse knivene (Foto: IDF)
De to 8 år gamle guttene skulle drepe med disse knivene (Foto: IDF)

Onsdag 26. oktober kom et nytt sjokkerende eksempel på hva den palestinske hatopplæringen mot jøder og israelere fører til.

Da ble to palestinske smågutter på 8 år bevæpnet med kniver pågrepet utenfor den israelske bosettingen Migdal Oz, som ligger mellom Betlehem og Hebron på Vestbredden.

Det var IDFs talsmann Peter Lerner som først omtalte saken da han onsdag kveld skrev på Facebook:

“Jeg er sjokkert over rapporten jeg mottok i kveld. Den foreløpige rapporten inkluderte fotografier av to unge gutter og to kniver. Her er hva som skjedde: Tidligere i kveld oppdaget og arresterte israelske styrker to palestinere i nærheten av landsbyen Migdal Oz. Under pågripelsen ble vi overrasket over den lave alderen på gjerningsmennene. I løpet av den første utspørringen innrømmet de å ha blitt sendt ut med kniver for å gjennomføre et terrorangrep. Når to 8 år gamle barn blir sendt ut på oppdrag for å angripe israelske sivile, er det klart at den hatefulle retorikken som gjennomsyrer det palestinske samfunnet, er i stand til å misbruke selv de mest sårbare sinn.”

 

IDFs talsmann beskrivelse av hendelsen (Foto: Facebook)
IDFs talsmann beskrivelse av hendelsen. Se video under (Foto: Facebook).

 

I en artikkel om denne hendelsen publisert onsdag kveld, skriver Times of Israel at noen av de tidligere palestinske angriperne har vært 11 og 13 år.

Ettersom disse to guttene var under 12 år gamle ble de returnert til sine familier. Palestinske barn bosatt på Vestbredden kan bli fengslet for terrorangrep først når de er 12 år.

Fra september 2015 til slutten av september 2016 har palestinsk terror mot israelere resultert i 42 døde og 577 skadde i 166 knivangrep og 89 forsøk på knivangrep, 109 skyteangrep, 47 angrep med bil, og én bombe plassert på en buss.

Det viser en oversikt publisert på nettsiden til israelsk UD.

Relaterte artikler hos MIFF:

Palestinsk far sendte fire år gammel sønn mot soldater og oppmuntret dem til å skyte.

Palestinske mindreårige i israelske fengsler.

Kristoffer talte Israels sak i Litteraturhuset.

 

Geir Knutsen har bidratt til denne artikkelen.

Forrige artikkelIsraelsk soldat lettere skadet i skyteangrep fra Libanon
Neste artikkelHva kan Israel lære av kampen mot IS i Mosul?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.