Palestinsk terrorist forsøkte å kjøre ned politimenn i et nytt bilangrep

Tre politimenn ble lettere skadet da terroristen meide dem ned. Det var det femte angrepet mot israelere på Vestbredden i løpet av helgen.

Denne bilen ble brukt i et bilangrep på Vestbredden nær Beit Ummar, søndag 30. oktober. (Foto: Israelsk politi)

Søndag ettermiddag forsøkte en 23 år gammel palestinsk mann å drepe tre israelske tjenestemenn fra grensepolitiet ved å kjøre på dem med bilen sin. Det meldte Yedioth Aharonoth søndag kveld.

Bilangrepet fant sted på riksvei 60 nær den palestinske byen Beit Ummar, nordvest for Hebron på Vestbredden.

De tre politimennene i 30-årene forstod tidlig at terroristen i bilen hadde til hensikt å drepe da han i stor fart kom kjørende rett mot dem.

Politimennene klarte delvis å hoppe unna, og unngikk dermed å bli drept eller alvorlig skadet.

Etter å ha fått førstehjelp på stedet fra ambulansetjenesten Magen David Adom, ble politimennene kjørt til sykehuset Sha’are Zedek i Jerusalem med lettere skader i de nedre delene av kroppen.

Den palestinske angriperen ble skutt og drept av andre politimenn som var på stedet.

Ifølge Times of Israel har palestinske helsemyndigheter meldt at gjerningsmannen het Khaled Ahmad Aylan og var fra Beit Ummar.

 

Kartet viser den palestinske byen Beit Ummar.

 

5 år gammel gutt skadet i steinkasting mot israelsk bil søndag

Yedioth Aharonoth skrev i samme artikkel at flere israelske biler hadde vært utsatt for steinkasting søndag ettermiddag, det vil si like før det omtalte bilangrepet.

Steinkastingen fant sted ved et veikryss i nærheten av bosetningen Ma’ale Amos, nordøst for Hebron på Vestbredden.

To israelske biler skal ha blitt truffet. I den ene satt en 5 år gammel gutt som ble skadet av glassbiter da en stein knuste et vindu.

Han ble fraktet til Hadassah-sykehuset i Jerusalem med lettere skader.

Israelske sikkerhetstyrker startet søk samme kveld etter gjerningspersonene bak steinkastingen.

 

Til sammen fem angrep i løpet av helgen

De to omtalte angrepene søndag ettermiddag kom mindre enn ett døgn etter at en palestinsk terrorist lørdag kveld skjøt flere skudd mot en israelsk kvinne som kjørte bil like sør for Beit Ummar.

Tidlig lørdag morgen forsøkte en 30 år gammel palestiner først å kjøre ned israelske soldater som bemannet en kontrollpost, og deretter hogge dem med kjøttøks.

Soldatene var på stedet fordi en terrorist skjøt flere skudd mot bosetningen Ofra fredag kveld. Ingen ble skadet i skytingen, men IDF og Shin Bet fant tomme patronhylser på stedet.

I en annen hendelse på fredag klarte det israelske grensepolitiet å avverge et knivangrep i Hebron. De fattet først mistanke til en 23 år gammel palestiner som oppførte seg mistenkelig.

Da politimennene anholdte og sjekket ham, fant de en kniv som var skjult på kroppen hans.

I avhør hos Shin Bet fortalte han at planen var å gjennomføre et knivangrep ved Patriarkenes grav i Hebron.

 

Videoen viser bilen som ble brukt i angrepet mot de tre politimennene .

Geir Knutsen har bidratt til denne artikkelen.

Forrige artikkelTre israelere skadet i nytt skyteangrep
Neste artikkel– De som tror palestinerne kan endre sin kultur, lurer seg selv
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.