Hamas oppfordrer palestinske tjenestemenn til å utføre flere terrorangrep mot israelske mål

Terrorgruppen støtter skyteangrepet til den palestinske politimannen, Muhammed Turkman, som såret tre israelske soldater.

Hamas' øverste leder Khaled Mashaal. (Foto: Wikipedia)
Hamas' øverste leder Khaled Mashaal. (Foto: Wikipedia)

Hamas hyller ”martyren” i skyteangrepet som rammet tre israelske soldater ved kontrollposten Focus i nærheten av Ramallah mandag 31. oktober, det skriver Times of Israel samme dag.

Turkman (25) forskanset seg med en Kalashnikov, og åpnet ild mot de tre soldatene i 20-årene ved bosetningen Beit El.

Soldatene skal ha fått skuddskader på armer og føtter. En soldat ble alvorlig såret i angrepet, mens to andre fikk lettere skader fra granatsplinter, ifølge ambulansetjenesten Magen David Adom. Tilstanden til den alvorlig sårede soldaten ble senere endret til “moderat”.

Kartet viser den israelske bosetningen Beit El.

 

”Bli med den palestinske intifadaen”.

Hamas oppfordrer nå palestinske sikkerhetspersonell og politi til å utføre flere lignende angrep:

“Vi støtter den heroiske operasjonen utført av martyren Muhammad Turkman,” sa terrorgruppen i en uttalelse. ”Vi anser [angrepet] som et sterkt budskap i møte med israelske forbrytelser.”

Mens Hamas vanligvis hyller angrep mot israelere – enten det er mot sivile mål eller soldater – gikk terrorgruppen mandag enda et steg videre ved å oppfordre flere medlemmer blant de palestinske sikkerhetsstyrkene til å “bli med på den palestinske intifadaen.”

 

Jobbet som vakt i det palestinske parlamentsbygget

Både PAs offisielle dagsavis al-Hayat al-Jadida og IDFs generalmajor Yoav Mordechai, som leder de israelske myndighetenes aktiviteter i de omstridte områdene, bekrefter at terroristen er politimannen Muhammad Turkman, som kommer fra den palestinske byen Qabatiya.

Ifølge den palestinske dagsavisen rapporteres det at Turkman tjenestegjorde i en “spesialstyrke”.

Flere palestinske medier har nå offentliggjort et bilde av det som angivelig skal være Turkmann ikledd politiuniform.
Bildet under ble publisert av Safa Press Agency sin twitterkonto tirsdag 1. november.

Ifølge en høytstående palestinsk sikkerhetskilde jobbet Turkman som vakt i det palestinske parlamentetsbygget. Etter vaktskiftet sitt tok han med seg et automatvåpen uten tillatelse og utførte angrepet, rapporterte Israel Radio.

Turkman var den andre palestinske politimannen til å utføre et angrep mot israelere i år. I januar såret den 34 år gamle mannen Amjed Abu Amar bosatt i Jamma’in nær Nablus, tre israelske soldater i et skyteangrep på samme kontrollpost nær Beit El.

Forrige artikkelHizbollah-alliert ny libanesisk president
Neste artikkel– Jerusalem er hvor Israels framtid vil avgjøres
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.