Palestinske myndigheter avverget terrorangrep

Palestinsk politimann på vakt i Hebron. (Illustrasjonsfoto: Lex Gilll / Flickr.com / CC)
Palestinsk politimann på vakt i Hebron. (Illustrasjonsfoto: Lex Gilll / Flickr.com / CC)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Ifølge Yedioth Aharonoth har de palestinske selvstyremyndighetene (PA) avverget et større terrorangrep mot israelske sikkerhetsstyrker i Hebron i løpet av helgen. Palestinske sikkerhetsstyrker stanset angrepet da det var i siste planleggingsfase. Angrepet skulle føre til et stort antall døde og skadde mennesker.

Kontrollposten Hasam Shoter var målet for det planlagte terrorangrepet. Dette er den militære kontrollposten som deler områdene i Hebron som er kontrollert av de palestinske og israelske sikkerhetsstyrkene.

En tjenestemann i de palestinske sikkerhetsstyrkene fortalte Yedioth Aharonoth at en bombe som var koblet til en gassbeholder for matlaging var blitt plassert på den palestinske siden av kontrollposten.

Tjenestemannen nevnte også at angriperen planla å nærme seg kontrollposten for å kaste en molotovcocktail på de israelske soldatene, og deretter skulle han løpe til den palestinske siden. Derfra skulle han detonere bomben med en fjernkontroll når soldatene befant seg i nærheten av den.

Mannen som står bak terrorplanene er angivelig fra den palestinske byen Kalkylia. Det er fortsatt uklart om han arbeidet alene eller om han er del av en organisasjon. En annen kilde har fortalt Yedioth Aharonoth at han hører til en gruppe som er basert i utlandet, men kunne ikke si om gruppa befinner seg i Jordan eller et annet land.

I etterkant av arrestasjonen informerte de palestinske sikkerhetsstyrkene sine israelske kolleger om det planlagte angrepet. Israelske sikkerhetsstyrker ødela bomben.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag