Palestinske myndigheter avverget terrorangrep

En palestinsk mann skal ha planlagt å sprenge en bombe ved en israelsk kontrollpost i Hebron.

Palestinsk politimann på vakt i Hebron. (Illustrasjonsfoto: Lex Gilll / Flickr.com / CC)
Palestinsk politimann på vakt i Hebron. (Illustrasjonsfoto: Lex Gilll / Flickr.com / CC)

Ifølge Yedioth Aharonoth har de palestinske selvstyremyndighetene (PA) avverget et større terrorangrep mot israelske sikkerhetsstyrker i Hebron i løpet av helgen. Palestinske sikkerhetsstyrker stanset angrepet da det var i siste planleggingsfase. Angrepet skulle føre til et stort antall døde og skadde mennesker.

Kontrollposten Hasam Shoter var målet for det planlagte terrorangrepet. Dette er den militære kontrollposten som deler områdene i Hebron som er kontrollert av de palestinske og israelske sikkerhetsstyrkene.

En tjenestemann i de palestinske sikkerhetsstyrkene fortalte Yedioth Aharonoth at en bombe som var koblet til en gassbeholder for matlaging var blitt plassert på den palestinske siden av kontrollposten.

Tjenestemannen nevnte også at angriperen planla å nærme seg kontrollposten for å kaste en molotovcocktail på de israelske soldatene, og deretter skulle han løpe til den palestinske siden. Derfra skulle han detonere bomben med en fjernkontroll når soldatene befant seg i nærheten av den.

Mannen som står bak terrorplanene er angivelig fra den palestinske byen Kalkylia. Det er fortsatt uklart om han arbeidet alene eller om han er del av en organisasjon. En annen kilde har fortalt Yedioth Aharonoth at han hører til en gruppe som er basert i utlandet, men kunne ikke si om gruppa befinner seg i Jordan eller et annet land.

I etterkant av arrestasjonen informerte de palestinske sikkerhetsstyrkene sine israelske kolleger om det planlagte angrepet. Israelske sikkerhetsstyrker ødela bomben.

Forrige artikkelNTNU-studenter oppmuntret til ulovlig handling
Neste artikkelDen norsk-israelske våren er toppsak i Jerusalem Post
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.