Terrorangrep mot israelsk fotball-landslag avverget i Albania

– Vi føler oss ikke særlig trygge akkurat nå, sier en av de israelske fotballspillerne. Fire mistenkte med tilknytning til IS er pågrepet for å ha planlagt et terrorangrep mot det israelske fotballaget.

Israels U21-fotballag i forbindelse med fotballkampen mot det norske laget. (Foto: David Katz, flickr.com)
Israels U21-fotballag før kampen mot Norge under EM i Israel i 2013. (Foto: David Katz, flickr.com)

Ifølge albanske medierapporter har lokale sikkerhetsstyrker avdekket terrorplaner mot det israelske fotball-landslaget. Den israelske etterretningstjenesten, Mossad, sammen med andre utenlandske sikkerhetstjenester, hjalp til med å avdekke planene, forteller Jerusalem Post.

Fotballkampen mellom Israel og Albania, som spilles i sammenheng med kvalifikasjon til VM i fotball i 2018, ble flyttet etter at fire mistenkte ble arrestert for å ha planlagt et terrorangrep mot de israelske spillerne.

De fire mistenkte hører angivelig til IS, og ble arrestert etter at Mossad ga tips om at de planla et angrep.

Dermed ble det albanske fotballforbundet bedt om å flytte lørdagens fotballkamp fra stadion i byen Shkoder til Elbasan. På grunn av at Elbasan befinner seg nærmere landets hovedstad, var det lettere å sørge for høyere sikkerhet.

Selv før terrorangrepet ble kjent, måtte det israelske fotballaget bli fulgt til Albania av 15 sikkerhetsvakter. De israelske spillerne ble også fortalt på forhånd at de ikke kunne reise tilbake til sine fotballag i Europa direkte fra Albania, noe som er vanlig å gjøre i etterkant av internasjonale fotballkamper. De må derfor reise sammen tilbake til Israel og fly derfra til sine forskjellige hjemmeklubber.

På tross av avgjørelsen om å flytte fotballkampen, er de israelske spillerne nervøse.

– Vi er ikke særlig fokuserte på kampen akkurat nå, forteller en av spillerne. Livene våre er viktigere enn fotball og jeg håper det vil være et høyt sikkerhetsnivå. Vi ville heller ha spilt i et nøytralt land, men kanskje disse arrestasjonene sørger for at ingenting skjer.

Så langt har Israel seks poeng på tre kamper. De tapte første kampen mot Italia før de vant over både Makedonia og Liechtenstein.

Kun vinnerne av hver gruppe vil kvalifiseres automatisk for fotball VM i Russland.

Albania har også seks poeng etter at de slo Makedonia og Liechtenstein før de tapte mot Spania.

Italia og Spania leder med syv poeng hver.

Forrige artikkelIsrael foretrekker direkte samtaler med palestinerne
Neste artikkelHva Trump har lovet om Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.