Iranere mistenkt for å planlegge terrorangrep mot Israels ambassade i Kenya

Mennene skal ha brukt en bil som tilhører den iranske ambassaden for å overvåke Israels ambassade.

Nairobi, Kenyas hovedstad. (Illustrasjon: Brian Snelson. flickr.com)
Nairobi, Kenyas hovedstad. (Illustrasjon: Brian Snelson. flickr.com)

To iranere og deres kenyanske sjåfør, som arbeidet for den iranske ambassaden i Nairobi, ble tiltalt torsdag 1. desember for å ha samlet informasjon i forbindelse med planleggingen av et terrorangrep. De arresterte skal angivelig ha filmet den israelske ambassaden i Kenya, ifølge Yedioth Aharonoth.

Mennene, Sayed Nasrollah Ebrahimi, Abdolhosein Ghola Safafe og sjåføren Moses Keyah Mmboga ble arrestert på tirsdag denne uken da de befant seg i en bil som eies av den iranske ambassaden.

Det er fortsatt uklart om de to iranske mennene har diplomatisk status. Irans ambassade har ikke gitt kommentarer til hendelsen.

– Mine klienter har ikke erkjent seg skyldige, og har blitt anholdt av det kenyanske politiets anti-terroravdeling for videre avhør, uttalte forsvarsadvokaten Cohen Amanya etter at mennene møtte i retten.

Aktor Duncan Ondimu sa at de to iranerne besøkte Kenya, men oppga ikke flere detaljer.

Kenya har opplevd flere militante angrep i løpet av de siste få årene, men de fleste var utført av etnisk somaliske militante.

I 2002 ble 15 mennesker drept da et israelsk-eid hotell ble bombet i kystbyen Mombasa. På samme tid ble to raketter avfyrt mot et israelsk jetfly uten å treffe det.

I juni 2013 dømte en kenyansk domstol to iranske statsborgere for å ha vært agenter for den iranske spesialstyrken Quds. De to iranerne skal ha planlagt angrep mot vestlige mål i Kenya, og ble dømt til livsstid i fengsel. I år ble denne straffen redusert til 15 år etter at saken ble anket.

Et annet tilfelle skjedde for knapt et år siden, da to kenyanere innrømmet at de hjalp iransk etterretningstjeneste å planlegge angrep mot flere vestlige mål i Kenya. De hadde mottatt penger for å planlegge angrepet og for å rekruttere andre, inkludert barn.

Forrige artikkelVG: Boikottvedtaket er uttrykk for en urovekkende negativ særbehandling av Israel
Neste artikkelLars Gule truet med å gå i TV2-debatt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.