Iranere mistenkt for å planlegge terrorangrep mot Israels ambassade i Kenya

Mennene skal ha brukt en bil som tilhører den iranske ambassaden for å overvåke Israels ambassade.
Nairobi, Kenyas hovedstad. (Illustrasjon: Brian Snelson. flickr.com)
Nairobi, Kenyas hovedstad. (Illustrasjon: Brian Snelson. flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

To iranere og deres kenyanske sjåfør, som arbeidet for den iranske ambassaden i Nairobi, ble tiltalt torsdag 1. desember for å ha samlet informasjon i forbindelse med planleggingen av et terrorangrep. De arresterte skal angivelig ha filmet den israelske ambassaden i Kenya, ifølge Yedioth Aharonoth.

Mennene, Sayed Nasrollah Ebrahimi, Abdolhosein Ghola Safafe og sjåføren Moses Keyah Mmboga ble arrestert på tirsdag denne uken da de befant seg i en bil som eies av den iranske ambassaden.

Det er fortsatt uklart om de to iranske mennene har diplomatisk status. Irans ambassade har ikke gitt kommentarer til hendelsen.

– Mine klienter har ikke erkjent seg skyldige, og har blitt anholdt av det kenyanske politiets anti-terroravdeling for videre avhør, uttalte forsvarsadvokaten Cohen Amanya etter at mennene møtte i retten.

Aktor Duncan Ondimu sa at de to iranerne besøkte Kenya, men oppga ikke flere detaljer.

Kenya har opplevd flere militante angrep i løpet av de siste få årene, men de fleste var utført av etnisk somaliske militante.

I 2002 ble 15 mennesker drept da et israelsk-eid hotell ble bombet i kystbyen Mombasa. På samme tid ble to raketter avfyrt mot et israelsk jetfly uten å treffe det.

I juni 2013 dømte en kenyansk domstol to iranske statsborgere for å ha vært agenter for den iranske spesialstyrken Quds. De to iranerne skal ha planlagt angrep mot vestlige mål i Kenya, og ble dømt til livsstid i fengsel. I år ble denne straffen redusert til 15 år etter at saken ble anket.

Et annet tilfelle skjedde for knapt et år siden, da to kenyanere innrømmet at de hjalp iransk etterretningstjeneste å planlegge angrep mot flere vestlige mål i Kenya. De hadde mottatt penger for å planlegge angrepet og for å rekruttere andre, inkludert barn.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise