Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

IDF avdekket stort våpenverksted i Hebron

IDF gjorde så langt sine største våpen -og ammunisjonsbeslag da de aksjonerte i Hebron søndag og natt til mandag 19. desember 2016. (Foto: IDF)
IDF gjorde så langt sine største våpen -og ammunisjonsbeslag da de aksjonerte i Hebron søndag og natt til mandag 19. desember 2016. (Foto: IDF)
En stor mengde ammunisjon og produksjonsutstyr ble beslaglagt. - Største våpenfabrikk som noen gang er oppdaget, sier IDF-offiser.

Aksjonen ble gjennomført natt til mandag av flere hundre soldater i samarbeid med politiet og etterretningstjenesten Shin Bet. Den førte til årets hittil største beslag av ulovlige våpen på Vestbredden, skriver Jerusalem Post og Ha’aretz.

Til sammen beslagla styrkene 15 dreiebenker, og annet produksjonsutstyr som brukes til å lage ulovlige, hjemmelagede våpen. I tillegg oppdaget styrkene mer enn 100 Carl Gustav M45 piper og flere russiske 7.6 snikskytterrifler. For første gang gjorde styrkene funn av M16 deler, med monteringsanvisning, skriver Yedioth Ahoronoth

Under aksjonen fant IDF, for første gang en M16-rifle (midt i bildet). (Foto: IDF)
Under aksjonen fant IDF en M16-rifle (våpenet er det midterste i bildet). (Foto: IDF)

Utstyret og den hemmelige fabrikken ble oppdaget i et stort underjordisk kjellerrom, bygget under en bolig, i et industriområde i det sørlige Hebron.

– Dette er den største våpenfabrikken som noensinne er funnet på Vestbredden, sier en offiser i IDF.

– Jeg har aldri sett en fabrikk som produserer så mange våpen, med et slikt presisjonsnivå, og så mange forskjellige typer våpen, legger han til.

Under aksjonen oppdaget også IDF-styrkene en stor mengde ammunisjon skjult i en av veggene i huset.

En av flere patroner som ble funnet i veggene (Skjermdump fra Youtube).
En av flere patroner som ble funnet i veggene (Skjermdump fra Youtube).

Sikkerhetsstyrkene dro fra Hebron med de konfiskerte våpnene. De to eierne av fabrikken, en far og sønn, ble tatt inn til avhør hos Shin Bet.

Før aksjonen skjedde, skal faren i et tidligere avhør hevdet at han produserte landbruksutstyr. Men da styrkene denne uken aksjonerte, ble det store underjordiske anlegget oppdaget i huset.

Ifølge Jerusalem Post mener sikkerhetsstyrkene at de fleste av skyteangrepene som har funnet sted på Vestbredden og i Israel de siste årene, er utført med våpen produsert lokalt på Vestbredden. Israelske sikkerhetsstyrker, inkludert Shin Bet, det israelske forsvaret og politiet har økt sin innsats for å avdekke ulovlige våpenfabrikker. De har siden oktober gjennomført jevnlige nattlige aksjoner på Vestbredden, stengt av våpenfabrikker og konfiskert våpen. Det har redusert antall ulovlige eksplosiver og andre våpen som ellers kunne komme i hendene til potensielle angripere.

Hittil i 2016 har israelske sikkerhetsstyrker stengt 40 våpenfabrikker, og beslaglagt mer enn 420 våpen, ifølge en IDF talsperson, skriver Times of Israel.

Youtube-videoen under er fra denne ukens aksjon:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=H1rfu7FwCYY[/youtube]


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart