IDF avdekket stort våpenverksted i Hebron

En stor mengde ammunisjon og produksjonsutstyr ble beslaglagt. – Største våpenfabrikk som noen gang er oppdaget, sier IDF-offiser.

IDF gjorde så langt sine største våpen -og ammunisjonsbeslag da de aksjonerte i Hebron søndag og natt til mandag 19. desember 2016. (Foto: IDF)
IDF gjorde så langt sine største våpen -og ammunisjonsbeslag da de aksjonerte i Hebron søndag og natt til mandag 19. desember 2016. (Foto: IDF)

Aksjonen ble gjennomført natt til mandag av flere hundre soldater i samarbeid med politiet og etterretningstjenesten Shin Bet. Den førte til årets hittil største beslag av ulovlige våpen på Vestbredden, skriver Jerusalem Post og Ha’aretz.

Til sammen beslagla styrkene 15 dreiebenker, og annet produksjonsutstyr som brukes til å lage ulovlige, hjemmelagede våpen. I tillegg oppdaget styrkene mer enn 100 Carl Gustav M45 piper og flere russiske 7.6 snikskytterrifler. For første gang gjorde styrkene funn av M16 deler, med monteringsanvisning, skriver Yedioth Ahoronoth

Under aksjonen fant IDF, for første gang en M16-rifle (midt i bildet). (Foto: IDF)
Under aksjonen fant IDF en M16-rifle (våpenet er det midterste i bildet). (Foto: IDF)

Utstyret og den hemmelige fabrikken ble oppdaget i et stort underjordisk kjellerrom, bygget under en bolig, i et industriområde i det sørlige Hebron.

– Dette er den største våpenfabrikken som noensinne er funnet på Vestbredden, sier en offiser i IDF.

– Jeg har aldri sett en fabrikk som produserer så mange våpen, med et slikt presisjonsnivå, og så mange forskjellige typer våpen, legger han til.

Under aksjonen oppdaget også IDF-styrkene en stor mengde ammunisjon skjult i en av veggene i huset.

En av flere patroner som ble funnet i veggene (Skjermdump fra Youtube).
En av flere patroner som ble funnet i veggene (Skjermdump fra Youtube).

Sikkerhetsstyrkene dro fra Hebron med de konfiskerte våpnene. De to eierne av fabrikken, en far og sønn, ble tatt inn til avhør hos Shin Bet.

Før aksjonen skjedde, skal faren i et tidligere avhør hevdet at han produserte landbruksutstyr. Men da styrkene denne uken aksjonerte, ble det store underjordiske anlegget oppdaget i huset.

Ifølge Jerusalem Post mener sikkerhetsstyrkene at de fleste av skyteangrepene som har funnet sted på Vestbredden og i Israel de siste årene, er utført med våpen produsert lokalt på Vestbredden. Israelske sikkerhetsstyrker, inkludert Shin Bet, det israelske forsvaret og politiet har økt sin innsats for å avdekke ulovlige våpenfabrikker. De har siden oktober gjennomført jevnlige nattlige aksjoner på Vestbredden, stengt av våpenfabrikker og konfiskert våpen. Det har redusert antall ulovlige eksplosiver og andre våpen som ellers kunne komme i hendene til potensielle angripere.

Hittil i 2016 har israelske sikkerhetsstyrker stengt 40 våpenfabrikker, og beslaglagt mer enn 420 våpen, ifølge en IDF talsperson, skriver Times of Israel.

Youtube-videoen under er fra denne ukens aksjon:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=H1rfu7FwCYY[/youtube]

Forrige artikkelDroneekspert for Hamas og Hizbollah drept i Tunisia
Neste artikkelBørge Brende må lytte til regjeringen i London
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.