Hamas planla terrorangrep i Haifa og Jerusalem

Planer om store terrorangrep i Israel ble avdekket av den israelske etterretningstjenesten Shin Bet.
Shin Bet og det israelske forsvaret arresterte flere medlemmer av terrorcellen i Nablus. (Foto: skjermdump, Yedioth Aharonoth)
Shin Bet og det israelske forsvaret arresterte flere medlemmer av terrorcellen i Nablus. (Foto: skjermdump, Yedioth Aharonoth)

Den israelske etterretningstjenesten Shin Bet har nylig avslørt og arrestert en terrorcelle på Vestbredden bestående av over 20 Hamas-medlemmer.  De palestinske terroristene planla selvmordsangrep i store israelske byer, melder Yedioth Aharonoth.

Torsdag ble denne informasjonen klarert for offentliggjøring. Terrorcellen opererte i Nablus-området og hadde rekruttert fire selvmordsbombere som skulle utføre angrep på overfylte steder i Haifa og Jerusalem.

De fleste medlemmene skal tidligere ha sittet i israelsk fengsel på grunn av deltakelse i terroraktiviteter mot Israel.

Hamas-terrorister fra Nablus (Foto: Shin Bet)
Hamas-terrorister fra Nablus (Foto: Shin Bet)

I avhør hos Shin Bet fortalte terroristene at de mellom mai og august 2016 opprettet et verksted i Nablus der de produserte eksplosiver som skulle brukes i bombeangrepene.

Medlemmene i terrorcellen kjøpte også militære rifler av typen M16 som skulle brukes i skyteangrep mot israelere.

Terroristene mottok støtte fra flere andre palestinere som hjalp til blant annet med å produsere og gjemme eksplosiver og våpen. I tillegg overførte de penger for å finansiere aktivitetene.

Terrorcellen ble avslørt etter flere måneder med arbeid og kom som et resultat av et tett samarbeid mellom Shin Bet, IDF og politiet i Judea og Samaria.

De israelske sikkerhetsstyrkene beslagla sprengstoff som var klart til bruk, i tillegg til materialer som brukes for å lage eksplosiver. Flere M16-rifler ble også beslaglagt.

Beslaglagte våpen og eksplosiver (Foto: Shin Bet)
Beslaglagte våpen og eksplosiver (Foto: Shin Bet)

– Shin Bets etterforskning har avdekket en velorganisert og strukturert Hamas-celle. Hadde den ikke blitt oppdaget, kunne cellen ha utført alvorlige terrorangrep. Takket være Shin Bet og IDFs utmerkede etterretning og aksjoner, ble cellen oppdaget i tide, sa en av lederne i Shin Bet.

– Denne etterforskningen avslører, enda en gang, at Hamas investerer mye i å opprette terrornettverk i Judea og Samaria med den hensikt å gjennomføre angrep mot israelere, la han til.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise