Hamas planla terrorangrep i Haifa og Jerusalem

Planer om store terrorangrep i Israel ble avdekket av den israelske etterretningstjenesten Shin Bet.

Shin Bet og det israelske forsvaret arresterte flere medlemmer av terrorcellen i Nablus. (Foto: skjermdump, Yedioth Aharonoth)
Shin Bet og det israelske forsvaret arresterte flere medlemmer av terrorcellen i Nablus. (Foto: skjermdump, Yedioth Aharonoth)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den israelske etterretningstjenesten Shin Bet har nylig avslørt og arrestert en terrorcelle på Vestbredden bestående av over 20 Hamas-medlemmer.  De palestinske terroristene planla selvmordsangrep i store israelske byer, melder Yedioth Aharonoth.

Torsdag ble denne informasjonen klarert for offentliggjøring. Terrorcellen opererte i Nablus-området og hadde rekruttert fire selvmordsbombere som skulle utføre angrep på overfylte steder i Haifa og Jerusalem.

De fleste medlemmene skal tidligere ha sittet i israelsk fengsel på grunn av deltakelse i terroraktiviteter mot Israel.

Hamas-terrorister fra Nablus (Foto: Shin Bet)
Hamas-terrorister fra Nablus (Foto: Shin Bet)

I avhør hos Shin Bet fortalte terroristene at de mellom mai og august 2016 opprettet et verksted i Nablus der de produserte eksplosiver som skulle brukes i bombeangrepene.

Medlemmene i terrorcellen kjøpte også militære rifler av typen M16 som skulle brukes i skyteangrep mot israelere.

Terroristene mottok støtte fra flere andre palestinere som hjalp til blant annet med å produsere og gjemme eksplosiver og våpen. I tillegg overførte de penger for å finansiere aktivitetene.

Terrorcellen ble avslørt etter flere måneder med arbeid og kom som et resultat av et tett samarbeid mellom Shin Bet, IDF og politiet i Judea og Samaria.

De israelske sikkerhetsstyrkene beslagla sprengstoff som var klart til bruk, i tillegg til materialer som brukes for å lage eksplosiver. Flere M16-rifler ble også beslaglagt.

Beslaglagte våpen og eksplosiver (Foto: Shin Bet)
Beslaglagte våpen og eksplosiver (Foto: Shin Bet)

– Shin Bets etterforskning har avdekket en velorganisert og strukturert Hamas-celle. Hadde den ikke blitt oppdaget, kunne cellen ha utført alvorlige terrorangrep. Takket være Shin Bet og IDFs utmerkede etterretning og aksjoner, ble cellen oppdaget i tide, sa en av lederne i Shin Bet.

– Denne etterforskningen avslører, enda en gang, at Hamas investerer mye i å opprette terrornettverk i Judea og Samaria med den hensikt å gjennomføre angrep mot israelere, la han til.

 

Forrige artikkelIsrael og Trump ba Obama nedlegge veto, så snudde Egypt
Neste artikkelWillochs vendetta
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.