Etterforsker skyteepisoder som terror

En storstilt politijakt er iverksatt etter flere skyteepisoder i Haifa. En person er drept og en såret i to ulike episoder.
Store politistyrker jakter nå en mistenkt terrorist. Bildet er en illustrasjon. (Foto: Yossi Gurvitz/Flickr)
Store politistyrker jakter nå en mistenkt terrorist. Bildet er en illustrasjon. (Foto: Yossi Gurvitz/Flickr)

Store politistyrker jakter en kjent mistenkt person etter det politiet mener var et terrorangrep i Haifa tirsdag. To personer ble skutt i to ulike skyteepisoder i byen. En person døde, mens en annen ble såret. Til å begynne med trodde politiet at det dreide seg om et gjengoppgjør, men etterhvert som etterforskningen pågikk, rettet mistanken seg mer og mer mot terror.

På grunn av den pågående etterforskningen, har relativt lite detaljer kommet ut i israelske medier. Det vi vet er at 48 år gamle Yehiel Iluz, en dommer som behandler konverteringer til jødedommen i Haifas religiøse Beit Din-domstol, fikk moderate skader i den første skytingen. Drøyt 30 minutter senere ble Guy Kafri, en 47 år gammel sjåfør, skutt og drept et annet sted i byen.

Onsdag gjennomførte politiet en aksjon mot et forlatt hus i et hovedsakelig arabisk nabolag i bydelen Halissa i Haifa. Politiet skal ifølge rapporter fra hebraiske medier ha søkt gjennom huset i over tre timer. Personen politiet mistenker for angrepene skal bo i dette området. En av naboene oppfordrer den mistenkte til å overgi seg.

– Det er ekstremt skummelt å se bevæpnet og maskert politi storme inn i boliger. Det er som i krig. Det ville vært bedre om den mistenkte meldte seg, i stedet for å risikere å sette hele nabolaget i fare, sier en ikke navngitt nabo til Ynet news. En annen nabo sier han ble svært overrasket da han hørte hvem politiet mistenker for skytingen.

– Den mistenkte som alle snakker om, er en dyktig student med toppkarakterer, så dette overrasker hele nabolaget. Ingen i familien hans har vært involvert i noe ulovlig tidligere. Jeg håper etterforskningen vil gjøre oss klokere på dette, sier Rafat Asdi, og oppfordrer på vegne av hele nabolaget den mistenkte om å melde seg for politiet.

 

Oppdatering fredag 6. januar:

Times of Israel meldte torsdag kveld at den mistenkte mannen har meldt seg til politiet da han forsto at de var nær ved å finne ham. Etter et kort avhør ble han overført til Shin Bet for videre avhør for å finne ut om skytingen hadde en kriminell eller en nasjonalistisk (terror) bakgrunn. Navnet hans er fortsatt ikke offentliggjort. I løpet av jakten etter drapsmannen skal politiet ha funnet våpenet som ble brukt i skytingen.

Guy Kafri ble begravet torsdag med flere hundre til stede. Shahar Dror, svoger av den drepte, sa i en tale under begravelsen at Kafri ble drept bare fordi han var jødisk.

– Han var en god mann som hjalp alle. Vi forstår ikke hva som skjedde, og håper politiet vil finne sannheten og hvem som står bak drapet. Han hadde ingen fiender, sa Dror til Kanal 2 på tirsdag.

Guy Kafri (48) ble begravet torsdag 5. januar (Foto: Twitter/Ynet)
Guy Kafri (47) ble begravet torsdag 5. januar (Foto: Twitter/Ynet)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise