Ukjent gruppe tar på seg skylden for Jerusalem-terror: Truer med en bølge av nye terrorangrep

“Baha Alyan-martyrer” tar på seg skylden for søndagens angrep og lover mer terror.

Fire ble drept og 17 skadet i søndagens terrorangrep. (Foto: Det israelske politiet)
Fire ble drept og 17 skadet i søndagens terrorangrep. (Foto: Det israelske politiet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

En frem til nå ukjent palestinsk gruppe, som kaller seg “kollektivet av Baha Alyan-martyrer”, hevder de er ansvarlige for terrorangrepet i Jerusalem søndag hvor fire soldater ble drept og 17 skadet. Det melder The Times of Israel.

Gruppa har tatt navnet sitt fra den palestinske terroristen Baha Alyan, som sammen med Bilal Ghanem entret en buss i Jerusalem og drepte tre personer og skadet over et dusin i 2015. Alyan ble skutt og drept på stedet av sikkerhetsstyrker, mens hans medsvorne senere ble dømt til over tre livstidsdommer i fengsel. Haviv Haim (78), Richard Lakin (76) og Alon Govberg (51) døde i angrepet.

I en pressemelding som ble sendt ut mandag skriver gruppen at Fadi al-Qunbar, den 28 år gamle terroristen som sto bak søndagens angrep, var en del av “Baha Alyan-martyrer”. Uten å utdype nærmere skriver gruppen også at søndagens angrep ikke var det første de sto bak, og heller ikke blir det siste. De truer med en “bølge av ustoppelige kvalitetsangrep, i forsvar for Jerusalem, og som hevn for våre drepte og fengslede martyrer”.

The Times of Israel skriver det er umulig å bekrefte om gruppas påstand er pålitelig. “Baha Alyan-martyrer” sier de “ikke har noen forbindelser utenfor Palestina”.

Statsminister Benjamin Netanyahu har tidligere uttalt at al-Qunbar var tilhenger av IS, og at det kan være en link mellom søndagens angrep i Jerusalem og lignende terrorangrep i Berlin og Nice.

Ofrene etter søndagens angrep, Yael Yekutiel (20), Shir Hajaj (22), Shira Tzur (20) og Erez Orbach (20), ble begravet mandag.

Ofrene etter søndagens terrorangrep ble begravet mandag. (Foto: StandWithUs/Privat)
Ofrene etter søndagens terrorangrep ble begravet mandag. (Foto: StandWithUs/Privat)
Forrige artikkelSlik kommer du billigst til Israel i påsken
Neste artikkelOla E. Hals i MIFF Oslo: Jødenes historiske og juridiske rett til hjemlandet Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.