Ukjent gruppe tar på seg skylden for Jerusalem-terror: Truer med en bølge av nye terrorangrep

“Baha Alyan-martyrer” tar på seg skylden for søndagens angrep og lover mer terror.

Fire ble drept og 17 skadet i søndagens terrorangrep. (Foto: Det israelske politiet)
Fire ble drept og 17 skadet i søndagens terrorangrep. (Foto: Det israelske politiet)

En frem til nå ukjent palestinsk gruppe, som kaller seg “kollektivet av Baha Alyan-martyrer”, hevder de er ansvarlige for terrorangrepet i Jerusalem søndag hvor fire soldater ble drept og 17 skadet. Det melder The Times of Israel.

Gruppa har tatt navnet sitt fra den palestinske terroristen Baha Alyan, som sammen med Bilal Ghanem entret en buss i Jerusalem og drepte tre personer og skadet over et dusin i 2015. Alyan ble skutt og drept på stedet av sikkerhetsstyrker, mens hans medsvorne senere ble dømt til over tre livstidsdommer i fengsel. Haviv Haim (78), Richard Lakin (76) og Alon Govberg (51) døde i angrepet.

I en pressemelding som ble sendt ut mandag skriver gruppen at Fadi al-Qunbar, den 28 år gamle terroristen som sto bak søndagens angrep, var en del av “Baha Alyan-martyrer”. Uten å utdype nærmere skriver gruppen også at søndagens angrep ikke var det første de sto bak, og heller ikke blir det siste. De truer med en “bølge av ustoppelige kvalitetsangrep, i forsvar for Jerusalem, og som hevn for våre drepte og fengslede martyrer”.

The Times of Israel skriver det er umulig å bekrefte om gruppas påstand er pålitelig. “Baha Alyan-martyrer” sier de “ikke har noen forbindelser utenfor Palestina”.

Statsminister Benjamin Netanyahu har tidligere uttalt at al-Qunbar var tilhenger av IS, og at det kan være en link mellom søndagens angrep i Jerusalem og lignende terrorangrep i Berlin og Nice.

Ofrene etter søndagens angrep, Yael Yekutiel (20), Shir Hajaj (22), Shira Tzur (20) og Erez Orbach (20), ble begravet mandag.

Ofrene etter søndagens terrorangrep ble begravet mandag. (Foto: StandWithUs/Privat)
Ofrene etter søndagens terrorangrep ble begravet mandag. (Foto: StandWithUs/Privat)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise