To politimenn knivstukket i Jerusalem

Gjerningsmannen ble skutt og drept. Hendelsen skjedde like før feiringen av Purim-høytiden.

En terrorist gikk til et knivangrep mot to politimenn i Jerusalem. (Foto: Det israelske politiet)
En terrorist gikk til et knivangrep mot to politimenn i Jerusalem. (Foto: Det israelske politiet)

To politimenn ble ved morgentimene mandag knivstukket ved Løveporten, en av inngangene til Gamlebyen i Jerusalem. Politimennene skal ha blitt moderat skadet i angrepet. Gjerningsmannen ble skutt og kritisk skadet av politiet og døde senere av skadene. Knivstikkingen skal ha skjedd rundt klokken 04.00 israelsk tid.

Ifølge politiet skal gjerningsmannen ha kommet inn i en vaktbu hvor to politimenn var stasjonert. Der skal han ha dratt fram en stor slaktekniv og begynt å stikke politimennene inne i den trange bua. En av politimennene klarte å komme seg ut, fikk ladet pistolen og skutt terroristen, skriver avisen Times of Israel.

Terroristen er blitt identifisert av arabiske medier som Ibrahim Mahmoud Mattar. Politiet sier 25-åringen er beboer i nabolaget Jabel Mukaber i Øst-Jerusalem. Det har huset mange terrorister opp gjennom årene. Flere personer ble etter angrepet pågrepet etter at politiet gikk til aksjon i nabolaget. I hjemmet til den drepte terroristen ble det gjort flere beslag, blant annet et Hamas-flagg.

Hendelsen skjer like før den jødiske Purim-høytiden feires i Jerusalem. Den feires mandag i Jerusalem, en dag senere enn de fleste andre byer i Israel, og politiet har satt inn ekstra mannskap for å styrke sikkerheten i hovedstaden.

Gamlebyen i Jerusalem har vært åsted for mange terrorangrep siden en bølge av angrep startet i oktober 2015. 40 israelere, to amerikanere, én palestiner og én eritreer er blitt drept i ulike kniv-, bil- og skyteangrep siden voldsbølgen startet.

Denne kniven ble brukt i terrorangrepet. (Foto: Politiet)
Denne kniven ble brukt i terrorangrepet. (Foto: Politiet)
Forrige artikkelHvem av dem har gitt mest bistand gjennom norske anti-israelske organisasjoner?
Neste artikkelJordansk massemorder angrer ikke på at han drepte sju israelske skolejenter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.