En person drept i bilangrep

En palestinsk sjåfør svingte av veien og kjørte på to israelere på gangfeltet.

To personer ble påkjørt i det som fremstår som et terrorangrep. (Foto: Magen David Adom)
Betongbarrierer ved busstopp skal hindre terrorangrep. (Arkivfoto: Magen David Adom)

En person ble drept og en annen lettere skadet i et tilsynelatende terrorangrep med bil på Vestbredden torsdag morgen. To israelske menn, begge i 20-årsalderen, sto på fortauet i nærheten av et busstopp da en grå Audi plutselig svingte av veien og kjørte rett inn i dem, skriver den israelske avisen Times of Israel. Den drepte er av israelske medier identifisert som den 20 år gamle soldaten Elhai Teharlev.

Sjåføren, som er identifisert av palestinsk media som Malek Ahmad Mousa Hamed (21), ble pågrepet kort tid etter hendelsen. Den israelske hæren sier de anser påkjørselen som et bevisst angrep. Ofrene sto i en åpning mellom barrieren som beskytter bussholdeplassen og betongbarrieren som beskyttet gangfeltet.

Angrepet kommer samtidig som israelske myndigheter har advart om økende fare for vold og terror i forbindelse med den jødiske påskehøytiden. På lørdag ble tre personer skadet i et knivangrep i gamlebyen i Jerusalem. Angriperen, også det en palestiner fra Vestbredden, ble skutt og drept av sikkerhetsstyrker.

De siste årene har et vært flere terrorangrep ved bruk av bil i Israel, Europa og flere andre steder i verden. 22. mars ble fire drept og 40 skadet da en terrorist brukte bilen som våpen og kjørte ned mennesker i den britiske hovedstaden London.

 

[youtube width=”480″ height=”366″]https://www.youtube.com/watch?v=ab0NOPI0nZU[/youtube]

DEL
Forrige artikkelIsrael planlegger å frakte gass til Europa gjennom verdens lengste undersjøiske gassledning
Neste artikkelSå lenge det finnes folk som vil kjøre over jøder, er Israel strengt nødvendig
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.