Rakett fra Sinaihalvøya traff drivhus

Bare timer før den jødiske påskehøytiden startet ble Israel utsatt for et rakettangrep.

En rakett fra Sinaihalvøya traff et drivhus i det sørlige Israel. (Foto: Twitter)
En rakett fra Sinaihalvøya traff et drivhus i det sørlige Israel. (Foto: Det israelske politiet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

En rakett avfyrt fra Sinaihalvøya i Egypt traff et drivhus i det sørlige Israel mandag morgen, ifølge det israelske politiet. Angrepet skal ha skjedd like etter at Israel stengte av grensen mot Egypt på grunn av frykt for et nært forestående terrorangrep. Ingen skal ha blitt fysisk skadet i rakettangrepet, men en 50 år gammel mann som befant seg i nærheten av hvor raketten landet, skal ha fått sjokkskader.

Det var like etter klokken 11.30 mandag formiddag at rakettalarmen gikk i Eshkol-regionen, som ligger ved grensen til Egypt og Gazastripen. Den islamske stat (IS) har tatt på seg ansvaret for angrepet. Siden nyttår har det vært flere rakettangrep fra den urolige Sinaihalvøya. Det mest alvorlige skjedde i februar da fire raketter ble avfyrt mot feriebyen Eilat. IS tok på seg ansvaret for angrepet også den gangen.

Mandagens angrep kom bare timer før den jødiske høytiden Pesach begynner.

Forrige artikkelIsrael har stengt grensen mot Egypt
Neste artikkelHege Storhaug i MIFF Østfold: Israel og jødene i forhold til ekstrem islamisme
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.