IDF-sjef: Terrorister ønsker å ødelegge påsken

Gadi Eisenkot advarer om trusselen fra jihadister på Sinaihalvøya i Egypt.

IDF-sjef Gadi Eisenkot sier terrorister er ute etter å ødelegge påskehøytiden. (Foto: Austin Thomas/Flickr)
IDF-sjef Gadi Eisenkot har hatt flere møter med amerikansk hærsjef for å prate om Iran. (Foto: Austin Thomas/Flickr)

IDF-sjef Gadi Eisenkot sier mandagens rakettangrep er en bevisst kampanje fra terrorister for å ødelegge den jødiske påskehøytiden Pesach. En rakett avfyrt fra Sinaihalvøya i Egypt traff mandag et drivhus i det sørlige Israel. En mann i 50-årene som befant seg i nærheten av hvor raketten landet, ble behandlet for sjokkskader. Den islamske stat (IS) tok på seg ansvaret for angrepet.

– Terrorister prøver å ødelegge høytiden vår. Dette er en påminnelse om hvor viktig arbeidet vårt er for å sikre Israels sikkerhet, sier Eisenkot til Army Radio.

Egypt har de siste årene hatt store utfordringer med jihadister på den urolige halvøyen. Til tross for stor militær innsats har ikke den egyptiske hæren klart å slå ned på de radikale gruppene. Siden nyttår har det også vært flere rakettangrep fra området og inn mot Israel. I februar ble fire raketter avfyrt mot feriebyen Eilat.

– Vi har en fredsavtale med den egyptiske hæren, som er svært opptatt av å bevare sikkerheten i området. Vi har en felles utfordring i å bekjempe terroristene på Sinaihalvøya ute etter å skade oss, sier IDF-sjefen, ifølge Times of Israel.

Mandag, rett før den jødiske påskehøytiden startet, bestemte israelske myndigheter seg for å stenge grensen mellom Israel og Egypt og legge ned forbud mot å reise inn i Egypt for israelske borgere. Årsaken er konkrete tips om at islamister har planer om å utføre et terrorangrep mot israelske turister i løpet av påskehøytiden. Det var ventet at tusenvis av israelere ville besøke Sinaihalvøya i løpet av påsken.

– Det er bedre at ferieplaner blir ødelagt enn at menneskeliv settes i fare, uttalte etterretningsminister Yisrael Katz etter avgjørelsen. Grensen mellom Israel og Egypt har bare blitt stengt noen få ganger siden den ble åpnet i 1982.

En rakett fra Sinaihalvøya traff et drivhus i det sørlige Israel. (Foto: Twitter)
En rakett fra Sinaihalvøya traff et drivhus i det sørlige Israel mandag. (Foto: Det israelske politiet)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise