Brukte kreftbehandling som skalkeskjul for terror

Her ved grensenovergangen Erez ble fire drosjesjåfører rammet av granatangrep mens de ventet på å frakte sykehuspasienter fra Gaza til Israel. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Her ved grenseovergangen Erez ble de to søstre stoppet. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

To søstre som var på vei fra Gazastripen til Israel ble onsdag stoppet av vakter ved grenseovergangen Erez. En av dem skulle til Israel for å få kreftbehandling, men vaktene oppdaget at de også hadde andre intensjoner med sitt opphold i Israel.

Ifølge sikkerhetstjenesten Shin Bet skal søstrene ha fraktet eksplosivt materiale til å kunne lage sprengstoff. Materialene skal ha vært gjemt inne i medisinske beholdere for å skjule dem for grensevaktene. Shin Bet sier utstyret var sent av Hamas og ment å brukes i et terrorangrep i Israel innen kort tid, skriver Yedioth Ahronoth.

– Dette er et av flere forsøk fra terrororganisasjoner på Gazastripen, ledet av Hamas, på å utnytte den humanitære og medisinske hjelpen som Israel gir til innbyggerne på Gazastripen til å utføre terrorangrep i Israel, uttaler Shin Bet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke første gang at personer som får spesialtillatelse til å reise inn i Israel for medisinske eller humanitære årsaker bruker anledningen til å bistå terrorister. I fjor ble en 65 år gammel mann, som hadde tillatelse til å reise inn i Israel for å drive med handel, pågrepet etter å ha smuglet titusenvis av euro til terrorister på Vestbredden.

Mens de fleste medier i Israel skriver at jentene ble stoppet på vei inn i Israel, skriver Ha’aretz at de ble stoppet med eksplosivene på vei tilbake til Gazastripen igjen, etter at de hadde fått kreftbehandling i Israel.

 

  • Hjelp MIFF å formidle israelernes perspektiver og rette opp det falske bildet av Israel. Bli medlem av MIFF. Alle nye som blir medlemmer i april 2017 mottar boken Israel under lupen GRATIS i velkomstpakken (veil. pris 298,-).


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag