Flere personer skadet i terrorangrep

Både søndag og mandag gikk terrorister til angrep med kniv.

Fire personer ble lettere skadet i et terrorangrep i Tel Aviv søndag. (Foto: Magen David Adom)
Fire personer ble lettere skadet i et terrorangrep i Tel Aviv søndag. (Foto: Magen David Adom)

Søndag ble fire personer skadet da en 18 år gammel palestiner fra Nablus på Vestbredden gikk til angrep på tilfeldige sivile i Tel Aviv. Ofrene – to menn, en kvinne i 50-årene, og en mann i 70-årene – ble alle lettere skadet. Terrorangrepet skjedde inne på et hotell like ved strandpromenaden i byen. Hotellets egne ansatte og politiet var raske med å overmanne terroristen.

– Siden vi allerede var utplassert i området ble han arrestert i løpet av sekunder, fortalte Shlomi Sagi, politisjef for Yarkon-distriktet i Tel Aviv, til Yedioth Ahronoth.

Etter at 18-åringen ble pågrepet ble han overført til sikkerhetstjenesten Shin Bet for avhør. Motivet for angrepet skal ifølge politiet være nasjonalistisk. Gjerningsmannen skal ha hatt en tillatelse til å krysse inn i Israel for én dag. Nå har Israel fryst alle slike tillatelser inntil videre.

– Dette er nok en smertefull påminnelse om den vanskelige virkeligheten vi lever i, spesielt rett før minnedagen for Holocaust. Vi takker alle de involverte for deres raske respons, som gjorde at ingen liv gikk tapt. Vi vil ikke gi etter for terrorisme. Jeg ønsker alle de skadede en rask bedring, sa Tel-Aviv-ordfører Ron Huldai på søndag.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PSEGbHuiywg[/youtube]

Mandag markeres Yom Hashoah, som er minnedagen for de drepte i Holocaust. Samtidig skjedde det et nytt terrorangrep. En kvinnelig israelsk soldat ble knivstukket av en palestinsk kvinne ved sjekkpunktet Qalandiya på Vestbredden, skriver Times of Israel.

Den palestinske kvinnen skal ha spurt om å få stille den kvinnelige soldaten et spørsmål. Da hun kom nærmere skal hun ha tatt en kniv ut av vesken og stukket soldaten i skulderen. Terroristen ble raskt pågrepet, mens den kvinnelige soldaten ble fraktet til sykehus for behandling. Tilstanden er foreløpig ukjent.

En kvinnelig soldat ble skadet i et terrorangrep mandag morgen. (Foto: Magen David Adom)
En kvinnelig soldat ble skadet i et terrorangrep mandag morgen. (Foto: Magen David Adom)
Forrige artikkelStadig flere sier “Aldri mer!”
Neste artikkelHvor stor forskjell gjør åtte år og et regjeringsskifte?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.