Nibarnsmor ønsket å dø – ble terrorist

Terroristen som knivstakk en israelsk soldat mandag var en 41 år gammel nibarnsmor.

En kvinnelig soldat ble skadet i et terrorangrep mandag morgen. (Foto: Magen David Adom)
En kvinnelig soldat ble skadet i et terrorangrep mandag morgen. (Foto: Magen David Adom)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Det var ved et kontrollpunkt inn til Jerusalem at en 41 år gammel palestinsk kvinne gikk til angrep med kniv på en kvinnelig israelsk soldat mandag morgen. 41-åringen ble raskt overmannet av soldater i området, mens den kvinnelige soldaten ble fraktet til sykehus med lettere skader. Den kvinnelige terroristen har blitt identifisert som nibarnsmoren Asya Kaabana fra Nablus, skriver mediehuset Arutz Sheva.

I avhør har den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet avdekket at 41-åringen nylig har vært gjennom ekteskapsproblemer, noe som skal ha resultert i at ektemannen truet med å sende henne tilbake til familien sin i Jordan. Den kvinnelige terroristen skal også ha hatt en voldsom krangel med mannen sin så sent som søndag kveld.

Den krangelen skal ha handlet om barnas utdanning og skal ha vært grunnen til at hun valgte å gå til knivangrepet. Ifølge Shin Bet skal kvinnen hatt et ønske om at militæret skulle skyte og drepe henne siden hun “uansett var lei av livet”.

Palestinske myndigheter belønner personer som utfører terrorangrep mot israelere med store pengebeløp. Utsiktene til økonomisk belønning blir derfor en motivasjonsfaktor for flere terrorister. Det er ikke avdekket om det er motivet i denne saken. Terrorister og deres familier får opp mot 20.000 kroner i måneden.

Forrige artikkelIsrael har mottatt tre nye F-35 jagerfly
Neste artikkelBDS-sympatisør i Australia nekter israelske turister i forretningen sin
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.