London vil lære terrorbekjempelse av Israel

Londons ordfører Sadiq Khan sier samtalene med israelske myndigheter allerede har gitt effekt.

Londons ordfører Sadiq Khan ønsker å lære av Israel i hvordan de bekjemper terror. (Foto: Garry Knight/Flickr)
Londons ordfører Sadiq Khan ønsker å lære av Israel i hvordan de bekjemper terror. (Foto: Garry Knight/Flickr)

Etter flere terrorangrep i Storbritannia den siste tiden har Londons ordfører Sadiq Khan søkt råd av Israel om hvordan de kan bekjempe den typen terrorisme som Manchester og London har vært rammet av. I Manchester sprengte en person seg i luften ved inngangen til en konsert, mens London har vært rammet av flere bil- og knivangrep. Det er en form for terror som Israel, dessverre, har lang erfaring med.

– Kontoret mitt har vært i kontakt med Tel Aviv og flere andre byer i Israel, sier Khan i et eksklusivt intervju med Jewish News, den største britiske avisen for jøder.

Ordføreren forteller at også politiet i London har vært i kontakt med sine kollegaer i Israel. Khan sier de allerede har gjort nyttige erfaringer av samtalene med Israel, som blant annet har ført til at det er satt ut fysiske barrierer flere steder i London.

– På samme måte som terroristene fornyer seg, må også vi finne nye måter å forsvare oss på, forklarer ordføreren i den britiske metropolen.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Intervjuet med avisen ble gjort like etter at Khan hadde talt foran over 1000 mennesker på den årlige middagen til den jødiske veldedige organisasjonen Jewish Care. I sin tale lovet Khan å bekjempe økende antisemittisme og hatkriminalitet. Blant annet lovet han midler til politiet for å bekjempe jødehat på sosiale medier.

– Jeg lover dere at jeg ikke vil gi meg før vi har vunnet denne kampen, sa han.

I dokumentaren «Den norske islamisten» på NRK Brennpunkt kom det fram hvor stor jobb myndighetene har. Til tross at TV-kameraet var til stede snakket islamister i London åpenlyst om å kjøre over jøder som går over gangfeltet.

Forrige artikkelRøde Halvmåne-sjef: Hamas avfyrte raketter i nærheten av vårt feltsykehus
Neste artikkelPalestinske myndigheter stenger Abbas-kritiske medier
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -