Ville drepe israelske fotballspillere og supportere

Ni menn er tiltalt for å ha planlagt et terrorangrep mot fotballkampen mellom Albania og Israel.

Tilhenger av Den islamske stat planla terrorangrep mot det israelske landslaget. (Foto: Fotballforbundet)
Det israelske herrelandslaget i fotball har ikke kvalifisert seg til et stort mesterskap siden 1970. (Foto: Fotballforbundet)

Påtalemyndighetene i Kosovo har tatt ut tiltale mot ni kosovarer som planla et terrorangrep mot VM-kvalifiseringskampen mellom Albania og Israel i november i fjor. De tiltalte hadde planer om å angripe det israelske landslaget og deres tilskuere under fotballkampen i Albania, skriver den israelske avisen Yedioth Aharonoth.

Saken ble rullet opp da 19 personer ble arrestert av politiet i Kosovo, inkludert ni av dem som nå er tiltalt, for mistanke om at de hadde forbindelser til terrorgruppen Den islamske stat. Politiet mente de planla et terrorangrep i nabolandet Albania. Frykten for et terrorangrep gjorde at myndighetene i Albania flyttet kvalifiseringskampen mot Israel fra byen Shkoder nord i Albania, til en stadion nær hovedstaden Tirana.

Det var et enormt sikkerhetsoppbud under fotballkampen, som Israel vant 3-0.

De pågrepne skal ha også hatt planer om å angripe flere institusjoner i hjemlandet. Mennene skal ha tatt imot ordre fra Lavdrim Muhaxheri, som ble regnet som den lokale IS-lederen. Muhaxheri ble drept i Syria i forrige uke. Målet med angrepene skal ha vært å destabilisere Balkan for å etablere en islamsk stat i regionen.

Befolkningen i Kosovo består for det meste av muslimske albanere. Over 200 kosovarer har blitt pågrepet eller etterforsket for bånd til Den islamske stat. Over 300 kosovarer har dratt til Syria for å krige for terrorgruppen. Over 50 har blitt drept.

Forrige artikkelFolk du garantert ikke får se på premieren
Neste artikkelDet er nesten så man ikke kan tro det
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.