IS tar på seg skylden for terrorangrep

Men Hamas avviser at Den islamske stat sto bak. De hevder de utførte terrorangrepet.

Angrepet skal ha skjedd ved Damaskus-porten i Jerusalem. (Foto: Magen David Adom)
En kvinnelig politibetjent ble drept i angrepet. (Foto: Magen David Adom)

Terrorgruppen Den islamske stat har tatt på seg skylden for fredags terrorangrep i Jerusalem, hvor en kvinnelige grensevakt ble drept og fire andre ble skadet. I en uttalelse fra terrorgruppens eget nyhetsbyrå sier de “soldater fra kalifatet angrep en gruppe jøder”, og advarer om at fredagens angrep ikke vil bli det siste.

Det er første gang Den islamske stat har tatt på seg skylden for et terrorangrep som er utført inne i Israel. De har tidligere hevdet å stå bak et rakettangrep mot feriebyen Eilat sør i Israel. Da ble raketter avfyrt fra Sinaihalvøya i Egypt.

Men Hamas´ talsmann Sami Abu Zuhri avviser at Den islamske stat sto bak fredagens terrorangrep. De mener IS kun er ute etter å skape forvirring. Abu Zuhri påstår at en av angriperne var medlem av Hamas og og at de to andre tilhørte Folkefronten for Palestinas frigjøring, skriver den israelske avisen Ha’aretz.

Fredagens angrep skjedde to ulike steder i Jerusalems gamleby. Tre palestinske menn bevæpnet med kniver og våpen gikk til angrep. En 23 år gammel grensevakt ble knivstukket og kritisk skadet i angrepet. Hun døde senere på sykehuset. I tillegg ble flere lettere og moderat skadet. Alle gjerningsmennene ble skutt og drept.

Forrige artikkelMIFF avslører myter i Klassekampen
Neste artikkelMIFF in your own language
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.