Bil- og knivangrep på Vestbredden

En soldat ble skadet etter å ha blitt forsøkt påkjørt. Gjerningsmannen ble skutt og drept.

To personer ble påkjørt i det som fremstår som et terrorangrep. (Foto: Magen David Adom)
Betongbarrierer ved busstopp skal hindre terrorangrep. (Arkivfoto: Magen David Adom)

En israelsk soldat er moderat skadet etter et bilangrep utenfor den palestinske byen Tekoa mandag. Sjåføren av bilen ble skutt og drept av sikkerhetsstyrker etter at han kjørte på en soldat og etterpå gikk til angrep med en kniv, skriver Times of Israel.

Soldaten, som skal være rundt 20 år gammel, ble moderat skadet i angrepet og ble behandlet på stedet av både sivile og av militære. Også gjerningsmannen skal ha fått medisinsk behandling på stedet, men han ble erklært død ikke lenge etter angrepet. Militæret er sikre på at det dreier seg om et angrep og ikke et uhell.

Offeret skal ikke ha blitt truffet av selve bilen, men av en lyktestolpe som veltet i sammenstøtet. Siden september 2015 har palestinske terrorister drept 43 israelere, to amerikanere, en palestiner og en britisk student i kniv-, bil- og skyteangrep.

Gjerningsmannen skal ha angrepet med denne kniven etter bilangrepet. (Foto: IDF)
Gjerningsmannen skal ha angrepet med denne kniven etter påkjørselen. (Foto: IDF)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise