To drept i terrorangrep i Jerusalem

Tre terrorister gikk til angrep med maskinpistoler og pistol like ved Tempelhøyden i Gamlebyen.
22 år gamle Kamil Shnaan (t.v.) og 30 år gamle Haiel Sitawe ble drept i fredagens terrorangrep. (Foto: Politiet)
22 år gamle Kamil Shnaan (t.v.) og 30 år gamle Haiel Sitawe ble drept i fredagens terrorangrep. (Foto: Politiet)

To israelske politibetjenter ble drept i et terrorangrep ved Tempelhøyden i Jerusalem fredag morgen. Tre terrorister skal ha gått til angrep med maskinpistoler og pistol. I tillegg til de to drepte ble en person lettere skadet. Alle tre gjerningsmennene ble skutt og drept av politiet under angrepet, skriver mediehuset Times of Israel.

– Dette er en vanskelig dag for det israelske politiet. Vi har to døde politibetjenter, fortalte politisjef Roni Alsheich til media da han besøkte åstedet for terrorhandlingen.

De to ofrene er identifisert som 30 år gamle Haiel Sitawe og 22 år gamle Kamil Shnaan. Begge skal tilhøre den drusiske minoritet i Israel. Sitawe etterlater seg en kone og en tre uker gammel sønn. Shnaan skal være den yngste sønnen til tidligere arbeiderpartipolitiker Shachiv Shnaan. 22-åringen hadde nylig forlovet seg.

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet har bekreftet at de tre terroristene er israelske arabere fra byen Umm al-Fahm i Haifa-distirktet nord i Israel. Alle de tre gjerningsmennene skal ha hatt samme navn, Muhammad Jabarin. To av dem var 19 år gamle og en av dem 29 år. Ingen av dem skal ha vært involvert i terror tidligere.

Politisjefen i Jerusalem mener angrepet er ekstremt og ekstraordinært.

– En skyteepisode på Tempelhøyden er noe som er alvorlig, sensitivt og av stor betydning diplomatisk og internasjonalt, fortalte politisjef Alsheich til pressen.

Som følge av hendelsen er Tempelhøyden stengt av for fredagsbønn for første gang siden år 2000. Selv om det har vært flere terrorangrep i Gamlebyen i Jerusalem de siste to årene, er det sjeldent med et angrep så nær Tempelhøyden. I forrige måned ble en 23 år gammel kvinnelig politibetjent knivstukket og drept i et annet terrorangrep utført av tre gjerningsmenn i Jerusalems gamleby.

Tre personer ble skadet i et skyteangrep ved Tempelhøyden. (Foto: Magen David Adom)
Tre personer ble skadet i et angrep ved Tempelhøyden. To av dem døde. (Foto: Magen David Adom)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise