Terroren i Jerusalem hylles av flere hundre i Sverige

På en svensk Facebook-side ønskes det at flere israelere skal bli drept i terrorangrep.

Tre personer ble skadet i et skyteangrep ved Tempelhøyden. (Foto: Magen David Adom)
Tre personer ble skadet i et skyteangrep ved Tempelhøyden. To av dem døde. (Foto: Magen David Adom)

Den svenske bloggeren Tobias Petersson avslører i et blogginnlegg hvordan hundrevis av personer i Sverige hyller terroren som fredag rammet Jerusalem. To drusiske politibetjenter ble skutt og drept da væpnede terrorister gikk til angrep ved Tempelhøyden. På en Facebook-gruppe for palestinere i Sverige blir terrorangrepet og drapet på de to politimennene hyllet. Facebook-siden har over 34.000 likerklikk.

Dagen etter angrepet ble det publisert et innlegg hvor det ønskes at flere skal dø. Innlegget er illustrert med et bilde fra begravelsen til en av de drepte israelerne.

«Å Allah la antallet døde blant dem bli like stort som alle som skriver #amen», står det i innlegget. Uttrykket amen brukes i flere religioner og betyr «la det så skje».

På Facebook-siden for palestinere i Sverige hylles fredagens terrorangrep. (Foto: Skjermdump Facebook)
På en Facebook-side for palestinere i Sverige hylles fredagens terrorangrep. (Foto: Skjermdump)

Så langt har 144 personer lagt igjen en kommentar som viser et uttrykk for at de ønsker at flere israelere skal dø. I tillegg har over 200 personer trykket at de liker innlegget. Innholdet på siden skrives på arabisk. De som styrer siden skriver også at terroristene bak fredagens angrep er «martyrer som har steget opp til paradis».

Det er også publisert annet materiale på Facebook-siden som hyller terrorangrepet. Blant annet et klipp fra en imam i en moske på Gaza som hyller de to drapene.

30 år gamle Haiel Sitawe og 22 år gamle Kamil Shnaan ble drept i angrepet. Begge tilhørte den drusiske minoritet i Israel. Sitawe etterlater seg en kone og en tre uker gammel sønn. Shnaan er den yngste sønnen til tidligere arbeiderpartipolitiker Shachiv Shnaan. 22-åringen hadde nylig forlovet seg.

De siste årene har titusenvis av etterkommere av palestinske innvandrere og flyktninger kommet til Sverige fra det krigsherjede Syria, skriver Petersson. Svensken driver tenketanken «Perspektiv på Israel» og har tidligere avslørt hvordan barn og unge i den svenske byen Malmø har vært utsatt for en omfattende ekstremistisk og voldsforherligende undervisning i kommunale skoler.

22 år gamle Kamil Shnaan (t.v.) og 30 år gamle Haiel Sitawe ble drept i fredagens terrorangrep. (Foto: Politiet)
22 år gamle Kamil Shnaan (t.v.) og 30 år gamle Haiel Sitawe ble drept i fredagens terrorangrep.
Forrige artikkelFrankrikes president: – Antisionisme er en ny form for antisemittisme
Neste artikkelStore protester mot ny sikkerhetssjekk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.