Tre drept og en skadet i terrorangrep

En terrorist brøt seg inn i en israelsk bosetning og gikk løs på sivile med kniv.
En skadet israeler hentes av ambulanse etter knivangrep i Hebron mandag 26. oktober. (Foto: Flash90)
Tre israelere skal være knivstukket i knivangrep på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Flash90)

En 19 år gammel palestiner brøt seg fredag kveld inn i den israelske bosetningen Halamish på Vestbredden og knivstakk flere personer, skriver Times of Israel.

Tre personer døde i det brutale angrepet. En mann i 60-årene og en mann og en kvinne i 40-årene ble fraktet til sykehus med livstruende skader, men livene deres sto ikke til å redde. I tillegg er en kvinne i 60-årene fraktet til sykehus med alvorlige skader. Gjerningsmannen ble skutt, men blir behandlet på israelsk sykehus.

Det skal ha vært flere barn til stede i huset hvor terrorangrepet skjedde, men en kvinne skal ha klart å gjemme dem for gjerningsmannen. Til sammen skal det ha vært ti mennesker til stede. De var samlet i forbindelse med sabbaten.

Ambulansepersonellet sier det var et tøft syn som møtte dem på åstedet.

– Da vi kom inn i huset så vi fire kropper som lå på gulvet med knivskader. Tre av dem var bevistløse, hadde ikke puls og pustet ikke, sier Ohad Amitoun.

Terrorangrepet kommer etter en dag med voldsomme opptøyer i Jerusalem og på Vestbredden. Tre palestinere døde og over 200 ble skadet i opptøyene, som startet etter at Israel monterte metalldetektorer ved inngangen til Tempelhøyden. Det skjedde som følge av et terrorangrep hvor to politibetjenter ble skutt og drept.

Noen har omtalt dagen som starten på den tredje intifada.

Hamas har gått ut og hyllet fredagens terrorangrep som «heroisk» og i Gaza ble drapene feiret. Gjerningsmannen skal før angrepet ha lagt ut meldinger på sosiale medier som antyder at det skal ha vært den siste tids uro rundt Tempelhøyden som har inspirert ham. Det palestinske lederskapet og muslimske ledere har bidratt til den spente situasjonen med blant annet å oppfordre muslimer til å vise raseri.

Dette synet møtte ambulansepersonellet etter terrorangrepet. (Foto: IDF)
Dette synet møtte ambulansepersonellet etter terrorangrepet. Tre mennesker døde. (Foto: IDF)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise