Terroristen: – Jeg vil dø for al-Aqsa

19 år gamle Omar al-Abed skrev at al-Aqsa kallet før han myrdet tre israelere.
19 år gamle Omar al-Abed la ut en urovekkende melding på Facebook før han gikk til det dødelige angrepet. (Foto: Facebook)
Omar al-Abed overlevde angrepet. Nå står han tiltalt for tre drap og drapsforsøk. (Foto: Facebook)

Den palestinske terroristen som fredag kveld drepte tre israelere og skadet en i et brutalt knivangrep, skal bare halvannen time før angrepet ha publisert et innlegg på Facebook der han skrev at han «skulle dø for al-Aqsa», skriver avisen Ha’aretz.

– Jeg skriver mitt testamente og dette er mine siste ord. Jeg er ung, jeg har ennå ikke blitt 20 år, jeg har mange drømmer og ambisjoner. Men hva slags liv er dette, når de dreper våre koner og vår ungdom uten grunn? Vi er ikke våkne mens de skjender al-Aqsa-moskeen. Det er en skam at vi sitter stille og lar dem gjøre det, skrev 19 år gamle Omar al-Abed på sin egen Facebook-side fredag kveld.

Videre skrev han en melding myntet på alle palestinere som har våpen:

– Hvorfor tar dere dem bare fram i bryllup og feiringer? Er dere ikke skamfulle? Hvorfor vil dere ikke erklære krig for Gud? De har stengt al-Aqsa og du tar ikke til våpen. Alt jeg har er skarp kniv og den lytter til kallet fra al-Aqsa. Skam på deg, du som forkynner hat. Gud vil hevne seg på deg… vi er alle sønner av Palestina og sønner av al-Aqsa.

Følgende setning rettet han til jøder: – Du, sønn av apekatter og griser, hvis du ikke åpner portene til al-Aqsa, vil vi komme etter deg og banke deg med en jernstang, jeg advarer deg.

90 minutter senere brøt han seg inn et israelsk hus på Vestbredden og gikk amok med kniv på de som var til stede. En mann i 60-årene og hans sønn og datter i 40-årene ble brutalt knivstukket og drept. I tillegg ble en kvinne i 60-årene alvorlig skadet. Det skal ha vært flere barn til stede i huset, men en kvinne skal ha klart å gjemme dem for gjerningsmannen. Familien skal ha vært samlet for å feire en barnefødsel og at de hadde fått et nytt familiemedlem.

Den palestinske terroristen ble skutt og nøytralisert av en israelsk soldat på permisjon, men døde ikke. Han ble sendt til et sykehus og gjennom hele natten jobbet israelske leger med å redde livet hans. Tilstanden skal nå være stabil.

Hamas har gått ut og hyllet fredagens terrorangrep som «heroisk», og i Gaza ble drapene feiret. Det palestinske lederskapet og muslimske ledere har bidratt til den spente situasjonen med blant annet å oppfordre muslimer til å vise raseri, etter at Israel innførte strengere sikkerhetstiltak etter terrorangrepet like utenfor Tempelhøyden forrige fredag.

Israelske soldater patruljerer nabolaget i bosetningen Halamish etter angrepet. (Foto: IDF)
Israelske soldater patruljerer nabolaget i bosetningen Halamish etter angrepet. (Foto: IDF)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise