Drept av palestinsk knivterrorist i sitt eget hjem

De feiret at Yosef Salomon (t.v.) hadde fått et nytt barnebarn, men mannen som banket på hadde døden med som gave.
Yosef Salomon, Chaya Salomon og Elad Salomon ble drept i terrorangrepet. (Foto: Privat)
Yosef Salomon, Chaya Salomon og Elad Salomon ble drept i terrorangrepet. (Foto: Privat)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Navnene på de tre israelerne som ble drept i fredagens knivterror ble offentliggjort lørdag kveld etter at sabbaten var over og andre familiemedlemmer hadde blitt informert. Det skriver Times of Israel.

De drepte er:

  • Yosef Salomon, 70 år.
  • Chaya Salomon, 46 år.
  • Elad Salomon, 36 år.

Chaya og Elad var datter og sønn av Yosef. 

Yosef Salomons kone, Tova Salomon (68), ble alvorlig skadet og fraktet til Shaare Zedek Medical Center i Jerusalem der hun får behandling.

Det var den 19 år gamle palestineren Omar al-Abed fra en landsby på Vestbredden som sto bak terrorangrepet. Drapsorgien ble stanset da en israelsk soldat på permisjon hørte skrikene, løp til huset og skjøt terroristen fra utsiden gjennom et kjøkkenvindu. Etter behandling på et israelsk sykehus, ble han utskrevet lørdag og overført til sikkerhetstjenesten Shin Bet for avhør.

Elad og Michal. (Foto: Privat)
Elad og Michal. (Foto: Privat)

Elads kone, Michal, overlevde angrepet. Hun lekte med tre av barna i stuen da terroristen kom inn i huset. Deretter flyktet hun med barna opp til et rom i andre etasje og ringte politiet. I et desperat forsøk på å hindre terroristen fra å drepe henne og barna, holdt hun hardt i dørhåndtaket inntil hun hørte skudd og forsto at terroristen var nøytralisert. 

Begravelsene for Yosef, Chaya og Elad fant sted søndag ettermiddag kl. 17:30 (israelsk tid) i byen Modi’in, mellom Tel Aviv og Jerusalem. Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise