Drept av palestinsk knivterrorist i sitt eget hjem

De feiret at Yosef Salomon (t.v.) hadde fått et nytt barnebarn, men mannen som banket på hadde døden med som gave.

Yosef Salomon, Chaya Salomon og Elad Salomon ble drept i terrorangrepet. (Foto: Privat)
Yosef Salomon, Chaya Salomon og Elad Salomon ble drept i terrorangrepet. (Foto: Privat)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Navnene på de tre israelerne som ble drept i fredagens knivterror ble offentliggjort lørdag kveld etter at sabbaten var over og andre familiemedlemmer hadde blitt informert. Det skriver Times of Israel.

De drepte er:

  • Yosef Salomon, 70 år.
  • Chaya Salomon, 46 år.
  • Elad Salomon, 36 år.

Chaya og Elad var datter og sønn av Yosef. 

Yosef Salomons kone, Tova Salomon (68), ble alvorlig skadet og fraktet til Shaare Zedek Medical Center i Jerusalem der hun får behandling.

Det var den 19 år gamle palestineren Omar al-Abed fra en landsby på Vestbredden som sto bak terrorangrepet. Drapsorgien ble stanset da en israelsk soldat på permisjon hørte skrikene, løp til huset og skjøt terroristen fra utsiden gjennom et kjøkkenvindu. Etter behandling på et israelsk sykehus, ble han utskrevet lørdag og overført til sikkerhetstjenesten Shin Bet for avhør.

Elad og Michal. (Foto: Privat)
Elad og Michal. (Foto: Privat)

Elads kone, Michal, overlevde angrepet. Hun lekte med tre av barna i stuen da terroristen kom inn i huset. Deretter flyktet hun med barna opp til et rom i andre etasje og ringte politiet. I et desperat forsøk på å hindre terroristen fra å drepe henne og barna, holdt hun hardt i dørhåndtaket inntil hun hørte skudd og forsto at terroristen var nøytralisert. 

Begravelsene for Yosef, Chaya og Elad fant sted søndag ettermiddag kl. 17:30 (israelsk tid) i byen Modi’in, mellom Tel Aviv og Jerusalem. 

Forrige artikkelMIFFs styreleder deltok i debatt om israelsk vin hos NRK
Neste artikkelDiplomatisk krise etter angrep mot israelsk sikkerhetsvakt i Amman
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.