– Problemet med metalldetektorene er at de er jødiske

Metalldetektorer finnes utenfor en rekke moskéer. Hvorfor går noen muslimer berserk når de plasseres utenfor Al-Aqsa moskéen i Jerusalem?

Klippedomen på Tempelplassen i Jerusalem. (Foto: flickr.com)
Klippedomen på Tempelplassen i Jerusalem. (Foto: flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Etter terrorangrepet ved Tempelplassen i Jerusalem fredag 14. juli har israelske sikkerhetsstyrker utplassert metalldetektorer ved inngangene til plassen. Dette har fått et stort antall palestinske muslimer til å gjennomføre en rekke voldelige demonstrasjoner og terrorangrep de siste ti dagene.

Fred Maroun vokste opp i Libanon, men har bodd i Canada de siste 33 årene. I en artikkel i Times of Israel gir han sin forklaring på hvorfor noen muslimer reagerer med vold på tiltaket som er rettet mot å beskytte mennesker for vold.

– Den virkelige, men usagte, grunnen til at arabere protesterer mot metalldetektorer er at de blir innført av Israel, av den jødiske staten, skriver Maroun.

– Det faktum at noen av de israelske sikkerhetsstyrkene ikke er jødiske endrer ikke på dette, fordi de ser på ikke-jødene som forrædere som løper jødenes ærend, fortsetter han.

I Tyrkia har protester mot metalldetektorene ført til angrep mot en jødisk synagoge. Dette viser at protestene ikke bygger på annet enn antisemittisme, mener Maroun. Han påpeker det selvsagte, at tyrkiske jøder ikke har noe med innføring av metalldetektorer i Jerusalem.

– Araberne ser på jødene som mindreverdige og mener at de ikke fortjener selvstyre (det er grunnen til at den israelsk-arabiske konflikten eksisterer), og de vil aldri føle seg takknemlige overfor noen som de ser som mindreverdige. De fleste arabere er provosert over at den jødiske staten i det hele tatt eksisterer, samme hva den gjør, skriver Maroun.

– Dersom det at Israel viser vilje til kompromiss ville skapt fred, ville vi hatt fred for lenge siden, mener han. «Ettergivenhet overfor mennesker som hater deg utover all fornuft virker ikke.»

Takket være våre medlemmer og støttespillere er alle Med Israel for freds artikler på miff.no gratis tilgjengelig for alle interesserte. Den beste takken du kan gi er å bli medlem (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539. Med din hjelp kan vi nå enda flere med israelernes perspektiver og beste argumenter!

Forrige artikkelBesøket på miff.no har passert fjorårets totale besøk
Neste artikkelOslo 22. juli 2017: Demonstrantene ropte antisemittiske slagord som refererer til nedslakting av jøder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.