– Problemet med metalldetektorene er at de er jødiske

Metalldetektorer finnes utenfor en rekke moskéer. Hvorfor går noen muslimer berserk når de plasseres utenfor Al-Aqsa moskéen i Jerusalem?
Klippedomen på Tempelplassen i Jerusalem. (Foto: flickr.com)
Klippedomen på Tempelplassen i Jerusalem. (Foto: flickr.com)

Etter terrorangrepet ved Tempelplassen i Jerusalem fredag 14. juli har israelske sikkerhetsstyrker utplassert metalldetektorer ved inngangene til plassen. Dette har fått et stort antall palestinske muslimer til å gjennomføre en rekke voldelige demonstrasjoner og terrorangrep de siste ti dagene.

Fred Maroun vokste opp i Libanon, men har bodd i Canada de siste 33 årene. I en artikkel i Times of Israel gir han sin forklaring på hvorfor noen muslimer reagerer med vold på tiltaket som er rettet mot å beskytte mennesker for vold.

– Den virkelige, men usagte, grunnen til at arabere protesterer mot metalldetektorer er at de blir innført av Israel, av den jødiske staten, skriver Maroun.

– Det faktum at noen av de israelske sikkerhetsstyrkene ikke er jødiske endrer ikke på dette, fordi de ser på ikke-jødene som forrædere som løper jødenes ærend, fortsetter han.

I Tyrkia har protester mot metalldetektorene ført til angrep mot en jødisk synagoge. Dette viser at protestene ikke bygger på annet enn antisemittisme, mener Maroun. Han påpeker det selvsagte, at tyrkiske jøder ikke har noe med innføring av metalldetektorer i Jerusalem.

– Araberne ser på jødene som mindreverdige og mener at de ikke fortjener selvstyre (det er grunnen til at den israelsk-arabiske konflikten eksisterer), og de vil aldri føle seg takknemlige overfor noen som de ser som mindreverdige. De fleste arabere er provosert over at den jødiske staten i det hele tatt eksisterer, samme hva den gjør, skriver Maroun.

– Dersom det at Israel viser vilje til kompromiss ville skapt fred, ville vi hatt fred for lenge siden, mener han. «Ettergivenhet overfor mennesker som hater deg utover all fornuft virker ikke.»

Takket være våre medlemmer og støttespillere er alle Med Israel for freds artikler på miff.no gratis tilgjengelig for alle interesserte. Den beste takken du kan gi er å bli medlem (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539. Med din hjelp kan vi nå enda flere med israelernes perspektiver og beste argumenter!

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise