Israelsk politi avverget stort terrorangrep i Jerusalem

De fem palestinske terroristene skrev avskjedsbrev, noe som tyder på at de forventet å dø i angrepet.

Israelske sikkerhetsstyrker utenfor Herodes-porten i Jerusalem etter at to politimenn ble knivstukket av en palestinsk terrorist 19. september. (Foto: Yonatan Sindel, Flash90)
Israelske sikkerhetsstyrker utenfor Herodes-porten i Jerusalem. (Illustrasjon: Yonatan Sindel, Flash90)

Torsdag ettermiddag skrev israelsk politi i en melding på Twitter at fem palestinske menn fra Hebron var blitt arrestert i en politiaksjon like før de skulle gjennomføre et større terrorangrep i den israelske hovedstaden. Meldingen ble gjengitt av den israelske tv-kanalen i24news.

Politiets melding om arrestasjonen av de fem mistenkte terroristene. (Foto: Twitter)
Politiets melding om arrestasjonen av de fem mistenkte terroristene. (Foto: Twitter)

Like etter at politiet skrev meldingen, rapporterte Channel 10 at de arresterte terroristene hadde med seg flere våpen og ble pågrepet i utkanten av Jerusalem i den arabiske bydelen Al-Eizariya.

Ifølge Channel 10 hadde de fem mennene skrevet avskjedsbrev, noe som tyder på at de ikke forventet å overleve terrorangrepet.

Hverken israelske myndigheter eller medier oppga flere detaljer.

Det er ikke kjent om noen ble skadet i aksjonen som var et samarbeid mellom Shin Bet, politiet og IDF.

MIFFs informasjonsarbeid blir finansiert av medlemmers årskontingent og deres frivillige donasjoner gjennom året. Bli medlem av MIFF (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trapp opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539.

DEL
Forrige artikkelIransk journalist på flukt har fått asyl i Israel
Neste artikkelTV-stasjon beklager dekningen – når vil NRK gjøre det samme?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016.