Har du fått nok av terroren i Europa?

Vet du hvor utrolig mye mer intens terroren i Israel var i forhold til folketallet?
Etter terrorangrepet i Barcelona skrev den spanske sportsavisen Marca på forsiden: «I dag kan vi ikke snakke om sport». Illustrasjonen var forsidene til seks andre aviser som dekket terrorangrepet. (Faksmile: Marca)
Etter terrorangrepet i Barcelona skrev den spanske sportsavisen Marca på forsiden: «I dag kan vi ikke snakke om sport». Illustrasjonen var forsidene til seks andre aviser som dekket terrorangrepet. (Faksmile: Marca)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Listen over terrorangrep i Europa fortsetter å vokse og blodet flyter i stadig flere europeiske storbyer. I følge Europol ble 151 personer drept i terrorangrep i 2015 og 142 personer i 2016. Antall terrordrepte i de største terrorangrepene i Europa i 2017 har passert langt over 50.

Har du fått nok av terroren som rammer kontinentet?

Da vil du forhåpentlig forstå at israelerne fikk nok under den andre intifadaen.

I år 2001 ble 192 sivile israelere drept i terror. Året etter økte antall sivile terrorofre til 419, ifølge tall fra B’Tselem og det israelske utenriksdepartementet gjengitt på Wikipedia.

Terroren i Europa gjør sterkt inntrykk fordi den kommer så nær og krever så mange liv. Terroren i Israel kom mye nærmere (i et land på størrelse med Nord-Trøndelag fylke) og krevde flere liv. Det gjelder ikke bare i absolutte tall, men forskjellen blir aller mest tydelig når man sammenligner antall dødsofre med befolkningstall.

I 2015 ble 1 av 3.368.000 europeere drept i terror (daværende befolkning i de 28 EU-landene, ifølge Eurostat).

I 2016 ble 1 av 3.594.000 europeere drept i terror.

I 2001 ble 1 av 33.536 israelere drept i terror (daværende befolkningstall fra Verdensbanken, via Google).

I 2002 ble 1 av 15.680 israelere drept i terror.

Med andre ord:

Det første fulle kalenderåret av den andre intifadaen (2001) krevde 100 ganger flere terrorofre per innbygger i Israel enn antall terrorofre per innbygger i EU i 2015 (med blant annet Charlie Hebdo og Bataclan-angrepene).

Det andre fulle kalenderåret av den andre intifadaen (2002) krevde 229 ganger flere terrorofre per innbygger i Israel enn antall terrorofre per innbygger i EU i 2016 (med blant annet Brussel-bombene, og kjøretøyangrepene i Nice og Berlin).

I 2002 fikk israelerne nok. De begynte bygging av sikkerhetsbarrieren. De rykket dypt inn i palestinske byer og ødela terrororganisasjonenes infrastruktur. De satte opp kontrollposter og bygde nye og sikrere veier. De gjorde tiltakene som de har måttet høste så mye fordømmelse og boikott for fra Europa.

Israelerne gjorde det som var nødvendig for å få slutt på terroren, og antallet dødsofre ble halvert år for år. Tallene har aldri siden vært i nærheten av å nå et så høyt nivå som i 2002.

Kanskje du forstår israelernes tiltak bedre når du vet at terroren de opplevde var hundre og to hundre ganger mer intens enn den vi opplever i Europa?

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise