Palestinsk band arrestert for terrorsang

Bryllupsbandet sang en hyllest til Omar al-Abed, som knivstakk og drepte tre israelere.

Mohammed al-Barghouti pågripes av israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden. (Foto: Skjermdump Youtube)
Mohammed al-Barghouti pågripes av israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden. (Foto: Skjermdump Youtube)

Israelske sikkerhetsstyrker pågrep natt til torsdag en palestinsk bryllupssanger og flere medlemmer av bandet hans etter at de glorifiserte terroristen som i forrige måned drepte tre sivile israelere i bosetningen Halamish på Vestbredden.

Mohammed al-Barghouti ble pågrepet i landsbyen Beit Rima i nærheten av Ramallah sammen med bandmedlemmene Naji Rimawi og Nazzal Barghouthi. I et bryllup for en ukes tid siden sang bandet en hyllest til 19 år gamle Omar al-Abed, som i juli knivstakk Josef (70), Chaya (46) og Elad Salomon (36) til døde i sitt eget hjem. Sangen ble filmet og lastet opp på sosiale medier, skriver Times of Israel.

Slik så huset til familien Salomon ut etter det blodige terrorangrepet. (Fotomontasje: IDF)

En fjerdemann som bidro til å spre sangen på internett er også arrestert. Under arrestasjonen tok sikkerhetsstyrkene beslag i utstyret som ble brukt til å spille inn musikken. Det skal være første gang et band er pågrepet for oppvigleri til terror.

Bandet sang blant annet: «Omar al-Abed er et jordskjelv som tok hevn på vegne av al-Aqsa. Han kom fra fjellene bærende på en kniv […] og fikk zionistene til å ende på bakken. Selv om de pågriper mor og far og river huset vårt vil vi aldri føle skam».

Siden det dødelige angrepet har israelske sikkerhetsstyrker arrestert faren, moren, to brødre og kusinen til den 19 år gamle terroristen. Politiet mener at alle hadde forhåndskunnskap om terrorangrepet, men ikke gjorde noe for å forhindre det.

De brutale drapene på Salomon-familien har rystet Israel og både pårørende og statsminister Benjamin Netanyahu mener terroristen fortjener dødsstraff.

Den israelske hæren har lagt ut en video av pågripelsen på Youtube;

Forrige artikkel«Tremann» fra Gaza ble operert i Israel
Neste artikkelSV valgte Islamsk Råd i stedet for MIFF
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.