Tre israelere drept og én kritisk skadet i terrorangrep nær Jerusalem

Terroristen var en palestinsk firebarnsfar med arbeidstillatelse i israelske bosetninger.

(Illustrasjonsfoto: David Lofink, flickr.com)
(Illustrasjonsfoto: David Lofink, flickr.com)

Tre israelere ble drept og en alvorlig skadet i et terrorangrep utenfor bosetningen Har Adar nordvest for Jerusalem tidlig tirsdag morgen. En 37 år gammel palestinsk mann åpnet ild mot en gruppe sikkerhetsfolk som åpnet en port til bosetningen for palestinske arbeidere. Angrepet stanset ikke før angriperen var skutt og drept.

Ifølge politiet skal gjerningsmannen ha ankommet området sammen med en gjeng palestinske arbeidere. En av sikkerhetsvaktene ved bosetningen skal ha reagert på mannens oppførsel og bedt han om å stoppe. Da tok terroristen fram en pistol han hadde gjemt under skjorten og begynte å skyte på sikkerhetsvaktene, som besto av grensepoliti og bosetningens egne vakter.

Israelsk politi har publisert bilde av angrepsvåpenet.
Israelsk politi har publisert bilde av angrepsvåpenet.

Terroristen var en palestinsk firebarnsfar med arbeidstillatelse i israelske bosetninger. Det er sjeldent personer med arbeidstillatelse står bak terrorangrep.

Bosetningen Har Adar ligger rett innenfor Vestbredden, like ved hovedveien som leder inn til Jerusalem. Stedet er ikke kjent for å være spesielt utsatt for angrep.

Israels president Reuven Rivling sier angrepet viser hvilken farlig jobb israelske sikkerhetsvakter har, som beskyttere av Israels innbyggere.

Alle ofrene for angrepet skal være i 20-årene. Gjerningsmannen er ikke kjent for å ha vært involvert i terror tidligere. Hamas har allerede hyllet terrorangrepet.

Siden september 2015 har 51 israelere, to amerikanere, en eritreer, en palestinsk mann og en britisk student blitt drept i kniv-, skyte- og bilangrep av palestinske terrorister.

Conrad Myrland har bidratt til denne artikkelen.

Forrige artikkelHelvete og «Fri Palestina» i dåpsgudtjenesten
Neste artikkel– Mannen som vasket huset vårt i 2,5 år var en terrorist
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.