– Mannen som vasket huset vårt i 2,5 år var en terrorist

Den palestinske terroristen var «en helt normal» mann, sier beboer i bosetningen Har Adar.
37 år gamle Nimr Mahmoud Ahmed Al-Jamal drepte tre sikkerhetsvakter ved inngangen til bosetningen hvor han jobbet. (Foto: Facebook)
37 år gamle Nimr Mahmoud Ahmed Al-Jamal drepte tre sikkerhetsvakter ved inngangen til bosetningen hvor han jobbet. (Foto: Facebook)

Den palestinske firebarnsfaren som tirsdag drepte tre israelere ved bosetningen Har Adar var «en helt normal» og «godhjertet» mann. Det forteller Michal Avidor, en av beboerne i bosetningen. Hun hadde palestineren ansatt som rengjører i hjemmet sitt. En jobb han hadde hatt de siste 2,5 årene, ifølge avisen Times of Israel.

– Nå er jeg på vei til skolen for å fortelle ungene mine at mannen som har rengjort huset vårt de siste to og et halvt årene var terroristen, sier Avidor til israelsk radio.

Terroristen, 37 år gamle Nimer Jamar, hadde tillatelse til å arbeide i den israelske bosetningen. Da han kom på jobb tirsdag morgen, var det en av sikkerhetsvaktene ved bosetningen som reagerte på oppførselen hans. Da han ble bedt om å stoppe skal han ha dratt fram en pistol og begynt å skyte. Tre israelere ble drept og en alvorlig skadet. Avidor sier hun ble sjokkert da hun hørte hvem terroristen var.

– Jeg skjønte det da de sa firebarnsfar og hvilken landsby han kom fra. Dette er en mann jeg har snakket masse med og som mine barn har gitt mat og drikke til.

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet sier Jamal skal ha hatt store personlige problemer, i tillegg til familieproblemer. Han skal ha en historie med vold mot sin familie, men han har aldri tidligere vært knyttet opp mot terror. Nylig skal kona ha forlatt han og ungene og flyttet til Jordan. Personlige og mentale problemer har vært vanlig hos flere av terroristene som har utført terrorangrep i løpet av de siste årene.

Det er sjeldent personer med arbeidstillatelse står bak terrorangrep. Siden september 2015 har 51 israelere, to amerikanere, en eritreer, en palestinsk mann og en britisk student blitt drept i kniv-, skyte- og bilangrep av palestinske terrorister.

Israelsk politi har publisert bilde av angrepsvåpenet.
Israelsk politi har publisert bilde av angrepsvåpenet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise