Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Solomon, Youssef og Or ble drept

Politimannen Solomon Gavriyah (20) og sikkerhetsvaktene Youssef Ottman (25) og Or Arish (25) ble drept i terrorangrepet 26. september. (Foto: Privat)
Politimannen Solomon Gavriyah (20) og sikkerhetsvaktene Youssef Ottman (25) og Or Arish (25) ble drept i terrorangrepet 26. september. (Foto: Privat)
En grensevakt og to sivile sikkerhetsvakter ble skutt og drept av en palestinsk terrorist.

Politiet har offentliggjort navnene på ofrene etter tirsdagens terrorangrep ved Har Adar. Grensepoliti Solomon Gavriyah (20) og de sivile sikkerhetsvaktene Youssef Ottman (25) og Or Arish (25) ble drept da den palestinske firebarnsfaren Nimer Jamar tok fram en pistol og begynte å skyte vilt rundt seg. En tredje sivilperson, lederen av sikkerheten ved bosetningen, ligger på sykehus med alvorlige skader.

Ottman kom fra den israelsk-arabiske byen Abu Gosh, som ligger i nærheten av Har Adar. Byens ordfører hyller israelsk-arabereren og sier han brydde seg om alle.

– Han tilbydde alltid en hjelpende hånd til alle og spesielt til de palestinske arbeiderne som kom inn og ut av bosetningen hvor han jobbet. Som mennesker fordømmer vi enhver voldshandling på begge sider. Det spiller ingen rolle om det er jødisk eller arabisk vold, sier Issa Jaber, ordfører i Abu Gosh, til Times of Israel.

Alle de tre ofrene vil bli gravlagt i sine hjembyer allerede løpet av tirsdagen.

Terroristen hadde tillatelse til å arbeide i bosetningen Har Adar og hadde jobbet der i flere år. Da han kom på jobb tirsdag morgen, reagerte en av vaktene på oppførselen hans. Da han ble bedt om å stoppe skal han ha tatt fram pistolen og begynt å skyte.

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet sier Jamal skal ha hatt store personlige problemer, i tillegg til familieproblemer. Han skal ha en historie med vold mot sin familie, men han har aldri tidligere vært knyttet opp mot terror. Nylig skal kona ha forlatt han og ungene og flyttet til Jordan. Personlige og mentale problemer har vært vanlig hos flere av terroristene som har utført terrorangrep i løpet av de siste årene.

Men det er sjeldent personer med arbeidstillatelse står bak terrorangrep. Siden september 2015 har 51 israelere, to amerikanere, en eritreer, en palestinsk mann og en britisk student blitt drept i kniv-, skyte- og bilangrep av palestinske terrorister.

37 år gamle Nimer Jamal drepte tre sikkerhetsvakter ved inngangen til bosetningen hvor han jobbet. (Foto: Facebook)
37 år gamle Nimer Jamal drepte tre sikkerhetsvakter ved bosetningen hvor han jobbet. (Foto: Facebook)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart