Tre israelere drept og én kritisk skadet i terrorangrep nær Jerusalem

Terroristen var en palestinsk firebarnsfar med arbeidstillatelse i israelske bosetninger.
(Illustrasjonsfoto: David Lofink, flickr.com)
(Illustrasjonsfoto: David Lofink, flickr.com)

Tre israelere ble drept og en alvorlig skadet i et terrorangrep utenfor bosetningen Har Adar nordvest for Jerusalem tidlig tirsdag morgen. En 37 år gammel palestinsk mann åpnet ild mot en gruppe sikkerhetsfolk som åpnet en port til bosetningen for palestinske arbeidere. Angrepet stanset ikke før angriperen var skutt og drept.

Ifølge politiet skal gjerningsmannen ha ankommet området sammen med en gjeng palestinske arbeidere. En av sikkerhetsvaktene ved bosetningen skal ha reagert på mannens oppførsel og bedt han om å stoppe. Da tok terroristen fram en pistol han hadde gjemt under skjorten og begynte å skyte på sikkerhetsvaktene, som besto av grensepoliti og bosetningens egne vakter.

Israelsk politi har publisert bilde av angrepsvåpenet.
Israelsk politi har publisert bilde av angrepsvåpenet.

Terroristen var en palestinsk firebarnsfar med arbeidstillatelse i israelske bosetninger. Det er sjeldent personer med arbeidstillatelse står bak terrorangrep.

Bosetningen Har Adar ligger rett innenfor Vestbredden, like ved hovedveien som leder inn til Jerusalem. Stedet er ikke kjent for å være spesielt utsatt for angrep.

Israels president Reuven Rivling sier angrepet viser hvilken farlig jobb israelske sikkerhetsvakter har, som beskyttere av Israels innbyggere.

Alle ofrene for angrepet skal være i 20-årene. Gjerningsmannen er ikke kjent for å ha vært involvert i terror tidligere. Hamas har allerede hyllet terrorangrepet.

Siden september 2015 har 51 israelere, to amerikanere, en eritreer, en palestinsk mann og en britisk student blitt drept i kniv-, skyte- og bilangrep av palestinske terrorister.

Conrad Myrland har bidratt til denne artikkelen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise