Terrorist ble løslatt – utførte ny terror

Ziad Awad ble løslatt i fangeutvekslingen med Gilad Shalit, men fortsatte med terroren.
Han ble løslatt under fangeutvekslingen i 2011. Nå er Ziad Awad dømt for terrorisme igjen. (Foto: Privat)
Han ble løslatt under fangeutvekslingen i 2011. Nå er Ziad Awad dømt for terrorisme igjen. (Foto: Privat)

Ziad Awad var en av de 1027 fangene som ble løslatt fra israelske fengsler i bytte mot Gilad Shalit under fangeutvekslingen mellom Israel og Hamas i 2011. Nå er Awad dømt til to livstidsdommer i fengsel etter et dødelig terrorangrep i april 2014.

Baruch Mizrahi og kona Hadas kjørte i bilen med sine fem barn da Awad skjøt mot bilen deres. Baruch døde i terrorangrepet, mens kona Hadas ble alvorlig skadet. Ett av barna ble lettere skadet, skriver den israelske avisen Yedioth Ahronot.

I retten pekte dommeren på at Awad hadde utført angrepet til tross for at han var en av terroristene som ble løsatt i Shalit-avtalen. Retten kom også med en anbefaling om at Awad aldri blir en del av en eventuell ny israelsk avtale om fangeutveksling.

Awad ble først fengslet i 1999 og dømt for drap på palestinere som samarbeidet med Israel. Han satt fengslet fram til han ble løslatt under fangeutvekslingen i 2011.

Baruchs enke sa i retten at familie slet med minnene fra hendelsen. Hun sa også at gjerningspersonene blir belønnet av palestinske myndigheter og at forholdene de vil sone under er bedre enn hva mange fattige israelske familier bare kan drømme om.

Awads sønn, Az Adin Awad, ble dømt til 20 års fengsel for medvirkning til angrepet. Både far og sønn var medlemmer av den palestinske terrorgruppen Hamas.

– Ifølge islam kommer alle som dreper en jøde til himmelen, skal Ziad Awad ha fortalt sin sønn før de gjennomførte det brutale angrepet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise