Pågrepet etter truende Facebook-innlegg

Mohammed al-Barghouti pågripes av israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden. (Foto: Skjermdump Youtube)
Mohammed al-Barghouti pågripes av israelske sikkerhetsstyrker på Vestbredden. (Foto: Skjermdump Youtube)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Israelsk politi pågrep tirsdag morgen en palestinsk mann mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep. Pågripelsen skjedde etter at han la ut et innlegg på Facebook som ble tolket som en selvmordsmelding, opplyser politiet til avisen Times of Israel.

Mannen, som av palestinsk media er identifisert som Abd al-Rahman al-Jalis, ble pågrepet i flyktningeleiren Jalazoun. Palestineren skal være bosatt i dette området.

– Et innlegg på sosiale medier, hvor han tok farvel med verden, førte til mistanke om at palestineren planla å begå et terrorangrep i Judea og Samaria-regionen, sier politiet i en uttalelse, hvor de bruker det hebraiske navnet for Vestbredden.

Politiet vil ikke opplyse om al-Jalis, som er i 30-årene, var i besittelse av et våpen da han ble pågrepet. Han skal blant annet ha skrevet «ikke bring blomster til graven min, for de døde kan ikke lukte» på Facebook-siden sin. I et annet innlegg skrev han at «en dag vil jeg garantert banke på himmelens port med jødiske hodeskaller».

Den mistenkte skal ha vært klar over oppmerksomheten som innleggene kunne føre til. I et av sine siste innlegg skrev han at han ikke hadde noen intensjon om å gjennomføre et angrep, men at de var skrevet i sorg over bortgangen av hans fetter.

Ved flere terrorangrep har gjerningspersonene lagt ut meldinger på sosiale medier i forkant av angrepet. Det gjorde blant annet Omar al-Abed, som la ut flere meldinger på Facebook før han på brutalt vis drepte tre israelere i deres eget hjem i juli 2017.

Etter pågripelsen ble al-Jalis avhørt av sikkerhetstjenesten Shin Bet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag