Planla å kjøre ned soldater med lastebil

En palestinsk mann hadde tenkt å bruke en stjålet lastebil som våpen i et terrorangrep.

En palestinsk mann hadde planer om å kjøre ned soldater med denne stjålne lastebilen. (Foto: Politiet)
En palestinsk mann hadde planer om å kjøre ned soldater med denne stjålne lastebilen. (Foto: Politiet)

En 39 år gammel palestiner fra Ramallah er arrestert etter å ha stjålet en lastebil i byen Holon utenfor Tel Aviv. Da politiet ble varslet om den stjålne lastebilen, fattet de mistanke om at den skulle brukes til terror. Etter en storstilt politiaksjon ble lastebilen oppdaget og gjerningsmannen forsøkte da å stikke av, skriver Yedioth Ahronoth.

Etter en biljakt endte fluktforsøket med at lastebilen kræsjet inn i en privat bil og en politibil. I avhør etter pågripelsen innrømmet 39-åringen at han hadde planer om å bruke lastebilen til å kjøre ned israelske soldater i det sentrale Israel. I januar ble fire soldater drept da en lastebilsjåfør kjørte inn i en gruppe soldater i Jerusalem.

Det har også vært lignende terrorangrep i Barcelona, Nice, Berlin og Stockholm.

Forrige artikkelNorske Kygo skal ha konsert i Israel
Neste artikkelNy norsk utenriksminister ville ha «litt mindre skråsikkerhet, og litt mer realisme og selvinnsikt»
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.