Var på jakt etter jøder han kunne drepe

Bahaa Iwisat ønsket å bli «martyr» etter å ha sett andre palestinere bli hyllet som «martyrer».

Den israelske bosetningen Nof Zion på Vestbredden. (Foto: Decode Jerusalem)
Den israelske bosetningen Nof Zion på Vestbredden. (Foto: Decode Jerusalem)

En araber fra Øst-Jerusalem er dømt til 16 års fengsel for et planlagt terrorangrep med kniv. Det var i oktober 2015 at 22 år gamle Bahaa Iwisat ble observert mens han lusket rundt i det jødiske nabolaget Nof Zion, skriver avisen Times of Israel.

Politiet ble kontaktet og da de traff 22-åringen, viste det seg at han hadde en kniv gjemt opp i ermet. I avhør skal han ha innrømmet at planen var å knivstikke jøder.

– Jeg fant et skjulested og satt der og holdt utkikk etter politi eller jøder som jeg kunne jakte på og knivstikke, fortalte Iwisat i avhør med politiet etter pågripelsen.

22-åringen ble inspirert av videoer på Facebook hvor palestinere som hadde utført terrorangrep med hyllet som «martyrer». Det gjorde at han selv ville bli «martyr».

Etter at han hadde skrevet sitt testamente og et avskjedsbrev til familien, dro han hjemmefra med en tolv centimeter lang kniv i lommen. 22-åringen hadde ingen planer om å bli tatt i live, men under pågripelsen var en politimann rask med å få kastet ham i bakken før han rakk å knivstikke dem. Retten understreket at det kun var politiets raske handling som avverget at noen ble skadet eller drept i det planlagte angrepet.

22-åringen ble pågrepet med denne kniven gjemt i ermet. (Foto: Politiet)
22-åringen fra Øst-Jerusalem ble pågrepet med denne kniven gjemt i ermet. (Foto: Politiet)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise