IDF avdekket og ødela terrortunnel

En grov krenkelse av israelsk suverenitet, sier forsvaret.
Denne tunnelen ble oppdaget mot grensen til Egypt i 2006. (Illustrasjonsfoto: IDF, flickr.com)
Formålet med tunnelene er å kunne angripe Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Det israelske forsvaret ødela mandag en terrortunnel som ble oppdaget inne på israelsk territorium. Tunnelen skal ha kommet fra Gazastripen og skal sannsynligvis være gravd etter forrige Gaza-krig i 2014, ifølge forsvaret.

Tunnelen skal ha startet i byen Khan Younis på Gazastripen, krysset under grensen til Israel og nærmet seg den israelske landsbyen Kissufim. Tidligere har Hamas brukt slike tunneler til å kidnappe eller drepe israelske soldater. De har også hatt planer om å bruke tunnelene til å angripe sivilbefolkningen.

IDFs talsperson, oberstløytnant Jonathan Conricus, sier det ikke skal ha vært en akutt trussel mot innbyggerne i Kissufim. Tunnelen skal ha blitt sprengt like ved gjerdet som skiller Israel fra Gazastripen, skriver Times of Israel.

Terrortunnelen skal ha blitt oppdaget av en ny teknologi som ble testet ut for første gang. Israel har investert store summer for å bekjempe faren slike tunneler utgjør. Det er tredje gang siden 2014-krigen at slike tunneler har blitt oppdaget og ødelagt av det israelske forsvaret, men to av tunnelene skal trolig ha vært bygget i forbindelse med konflikten for tre år siden.

IDF kaller den nye tunnelen for en «grov krenkelse av israelsk suverenitet».

Israelsk soldat i en tunnel (Illustrasjonsfoto: IDF)
En israelsk soldat i en av Hamas´ tunneler. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Forrige artikkel400.000 nye eksempler på at Sidsel Wold skrev feil
Neste artikkelMilitante islamister truer med hevn
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.