IDF avdekket og ødela terrortunnel

En grov krenkelse av israelsk suverenitet, sier forsvaret.
Denne tunnelen ble oppdaget mot grensen til Egypt i 2006. (Illustrasjonsfoto: IDF, flickr.com)
Formålet med tunnelene er å kunne angripe Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF, flickr.com)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Det israelske forsvaret ødela mandag en terrortunnel som ble oppdaget inne på israelsk territorium. Tunnelen skal ha kommet fra Gazastripen og skal sannsynligvis være gravd etter forrige Gaza-krig i 2014, ifølge forsvaret.

Tunnelen skal ha startet i byen Khan Younis på Gazastripen, krysset under grensen til Israel og nærmet seg den israelske landsbyen Kissufim. Tidligere har Hamas brukt slike tunneler til å kidnappe eller drepe israelske soldater. De har også hatt planer om å bruke tunnelene til å angripe sivilbefolkningen.

IDFs talsperson, oberstløytnant Jonathan Conricus, sier det ikke skal ha vært en akutt trussel mot innbyggerne i Kissufim. Tunnelen skal ha blitt sprengt like ved gjerdet som skiller Israel fra Gazastripen, skriver Times of Israel.

Terrortunnelen skal ha blitt oppdaget av en ny teknologi som ble testet ut for første gang. Israel har investert store summer for å bekjempe faren slike tunneler utgjør. Det er tredje gang siden 2014-krigen at slike tunneler har blitt oppdaget og ødelagt av det israelske forsvaret, men to av tunnelene skal trolig ha vært bygget i forbindelse med konflikten for tre år siden.

IDF kaller den nye tunnelen for en «grov krenkelse av israelsk suverenitet».

Israelsk soldat i en tunnel (Illustrasjonsfoto: IDF)
En israelsk soldat i en av Hamas´ tunneler. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise