Skulle bruke terrortunnel til å kidnappere israelere

Islamsk jihad sier de vil fortsette å grave tuneller inn i Israel.

Her viser terrorister i Gaza frem en operativ tunnel for avfyring av langdistanseraketter mot Israel. (Foto: Skjermdump fra Ynetnews.com)
Islamsk jihad vil bruke terrortunneler til å kidnappe israelere. (Foto: Skjermdump fra Ynetnews.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Khaled al-Batsh i den palestinske terrorgruppen Islamsk jihad sier formålet med terrortunnelen, som Israel sprengte tidligere i uken, var å kidnappe israelere. De kidnappede israelerne skulle så bli brukt til å få frigjort palestinske terrorister i en fangeutveskling, skriver Yedioth Ahronoth.

– Frihetstunnelen som ble angrepet av fienden var ment for å kunne løslate våre fanger, sier al-Batsh og legger til at de vil lage nye tunneler framover.

Åtte terrorister døde og 13 ble skadet da det israelske forsvaret mandag sprengte en tunnel som var gravd fra den palestinske byen Khan Younis på Gazastripen og inn i Israel. Det israelske forsvaret sier de ikke drepte noen med vilje, men at mange døde av røykforgiftning i tunnelen da de prøvde å redde dem som var inni. Tunnelen ble sprengt inne på israelsk territorium.

De militante islamistene på Gazastripen har truet med hevn og Israel har utplassert rakettforsvaret Iron Dome i området i tilfelle rakettangrep.

– Vi vil fortsette [å grave tuneller] til alle våre fanger er løslatt, sier al-Batsh, som sier Islamsk jihad aldri vil legge ned sine våpen og avslutte kampen mot Israel, selv om Hamas og Fatah blir enige om en forsoning.

Den israelske soldaten Gilad Shalit ble i 2006 kidnappet gjennom en slik terrortunnel som gikk under bakken fra Gazastripen og inn i Israel. Han satt i fangenskap til han ble løslatt i en fangeutveksling 18. oktober 2011. Over 1000 palestinske fanger ble løslatt i bytte mot den ene israelske soldaten.

Forrige artikkelNå er dette forbudt i Irak
Neste artikkelDette bildet er historisk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.