Palestinske barn utfører terror for å få økt status i det palestinske samfunnet

– Det finnes flere tilfeller hvor barn utfører terror for å få status, sier organisasjon.

En terrorist kjørte på en 70-åring og en 35-åring med denne bilen. Etterpå forsøkte han å angripe soldater med kniv. (Foto: IDF)
En palestinsk 17-åring gjennomførte nylig et terrorangrep mot israelere med denne bilen. (Foto: IDF)

I nesten ett tiår har den palestinske ikke-statlige organisasjonen Defence for Children International – Palestine (DCI-P) urettmessig anklaget Israel for å bryte rettighetene til palestinske mindreårige som er arrestert og mistenkt for terror, skriver den israelske organisasjonen Palestinian Media Watch.

Nylig lanserte DCI-P kampanjen «No way to treat a child» i USA og Canada. Formålet med kampanjen er å «utfordre og avslutte Israels langvarige militære okkupasjon av palestinere ved å avsløre utbredt og systematisk dårlig behandling av palestinske barn i det israelske militærets fengsler.»

Dette er ikke de eneste grunnløse påstandene DCI-P kommer med. De mener også at arresterte palestinske mindreårige ikke får oppfylt sine rettigheter i avhør, i retten og ved en eventuell soning i israelske fengsler.

Men i et intervju på palestinsk TV innrømmer en av lederne av DCI-P, Ayed Abu Qteish, at organisasjonens anklager mot Israel er falske, ifølge PMW.

Han erkjenner at palestinske barn faktisk utfører terrorangrep mot Israel og at de ikke nødvendigvis gjør det fordi de ønsker å angripe israelere, men fordi det øker eller opprettholder deres status i det palestinske samfunnet.

– Det er barn som sier til advokaten at de ønsker å sitte i israelsk fengsel.

Abu Qteish forteller videre om et barn som ble arrestert av israelerne. Den pågrepne nektet for å ha stått bak det han var anklaget for og ble løslatt, da det ikke var beviser for å få han dømt i retten. Også en annen gang ble han sluppet fri igjen da bevisene ikke var gode nok. Den tredje gangen han ble pågrepet ønsket han å bli fengslet, for å ikke miste ansikt hos sine venner.

– I flere tilfeller har palestinske barn utført knivangrep på grunn av statusen i samfunnet. De føler den beste måten å fjerne inntrykket av at de samarbeider med Israel er å delta i motstandsoperasjoner, sier Abu Qteish.

PMW mener det er flere grunner til at uttalelsene fra talsmannen til DCI-P er viktige. Først og fremst står uttalelsene i sterkt kontrast til organisasjonens egen pågående kampanje. Uttalelsene avslører at palestinske barn blir sluppet fri, hvis etterforskningen ender med at det ikke er tilstrekkelig bevis.

For det andre avsløres det at i flere tilfeller er palestinske barns motivasjon til å utføre terrorangrep ikke knyttet opp mot Israel, men rett og slett fordi det påvirker deres egen status i det palestinske samfunnet.

PMW mener talsmannen til DCI-P ignorerer andre og like relevante faktorer som forklarer hvorfor palestinske barn deltar i terrorhandlinger mot Israel:

  1. Palestinernes oppvigleri til hat og vold i palestinske medier
  2. At palestinske barn blir lært opp i hat og vold i palestinske skoler
  3. At palestinske myndigheter glorifiserer terrorisme i alle deler av samfunnet

I løpet av de siste to årene har det vært utført 79 terrorangrep av palestinere i alderen 8 til 17 år, ifølge organisasjonen Human Rights Voices.

Her kan du se klippet fra den palestinske TV-kanalen:

Forrige artikkelSpilte i Israel for å trosse BDS
Neste artikkelLibanons hærsjef sier soldatene må være forberedt på et israelsk angrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.