Døde av skadene 6 år etter angrepet

Hodaya Assulin hadde vært i koma siden hun ble skadet i et bombeangrep i 2011.

Hodaya Assulin var 14 år gammel da hun ble skadet i et bombeangrep. Seks og et halvt år senere døde hun av skadene. (Foto: Privat)
Hodaya Assulin var 14 år gammel da hun ble skadet i et bombeangrep. 6,5 år senere døde hun av skadene. (Foto: Privat)

En jente som ble skadet i et bombeangrep i Jerusalem i mars 2011 døde onsdag av skadene, etter å ha ligget seks år i koma, skriver Times of Israel.

Hodaya Asulin var på vei hjem da en bombe gjemt i en ryggsekk eksploderte ved et busstopp utenfor Jerusalem International Convention Center. Briten Mary Jean Gardner døde i eksplosjonen, i tillegg ble flere titalls skadet.

I november 2013 ble palestineren Hussein Ali Qawasmeh dømt til livstid i fengsel for å ha planlagt det dødelige terrorangrepet på busstoppet.

Asulin, som bare var 14 år da angrepet skjedde, var bevisstløs alle de seks og et halvt årene etter angrepet. Hun fikk døgnkontinuerlig pleie av familie, venner og frivillige. Onsdag morgen sovnet hun stille inn på sykehuset.

– Hennes kamp for livet inspirerte andre mennesker til å gjøre så mye godt ut av livet gjennom disse seks og et halvt årene. Det er umulig å beskrive, sier hennes onkel, Rafi Asulin, til den israelske avisen.

Forrige artikkelFaktasjekk på Gerd von der Lippe i Dagbladet
Neste artikkelHva bør Israel gjøre når fred med palestinerne viser seg å være umulig?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.