Fikk livstid for terrorangrep i Tel Aviv

Tre palestinere er dømt til livstid i fengsel for terrorangrepet mot Sarona Market.
Politiet arbeider på åstedet for terrorangrepet i Tel Aviv 8. juni 2016. (Foto: Miriam Alster, Flash90)
Politiet arbeider på åstedet for terrorangrepet i Tel Aviv 8. juni 2016. (Foto: Miriam Alster, Flash90)

En domstol i Tel Aviv har dømt tre palestinske menn til livstid i fengsel for terrorangrepet mot Sarona Market i Tel Aviv i fjor, skriver Times of Israel.

Fire personer ble drept da terroristene gikk til angrep med maskinpistol ved det populære og folksomme restaurant- og butikkområde i Tel Aviv sentrum.

Det var fetterne Muhammad og Khalid Muhamra fra Yatta på Vestbredden som utførte selve skytingen, mens den tredje gjerningsmannen, Younis Ayash Musa Zayn, kjørte dem til et lager hvor de forberedte angrepet.

Alle tre ble dømt for fire drap og 41 drapsforsøk. Flere ble alvorlig skadet i angrepet og fikk alvorlige og permanente fysiske funksjonshemminger.

De to skytterne var dresskledde og satt og spiste på restauranten Max Brenner, da de plutselig reiste seg opp og begynte å skyte vilt rundt seg. Michael Feige, Ido Ben Ari og Mila Mishayev ble drept av skuddene, mens Ilana Naveh kollapset og døde da hun forsøkte å rømme fra stedet.

Gjerningsmennene rømte fra stedet etter angrepet, men ble pågrepet etter en politijakt. Etterforskningen viste at terroristene ikke hadde tillatelse til å reise inn i Israel, men hadde kommet inn i landet ulovlig gjennom et hull i sikkerhetsgjerdet på Vestbredden. De var inspirert av terrorgruppen IS.

Se overvåkningsvideo i det de dresskledde terroristene starter sitt angrep:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise