Storstilt politijakt etter knivterrorist

Forsvarsminister Avigdor Lieberman lover at gjerningsmannen skal bli tatt.

Det pågår nå en storstilt politijakt etter terroristen som knivstakk og drepte en israelsk 19-åring i Arad. (Foto: Politiet)
Det pågår nå en storstilt politijakt etter terroristen som knivstakk og drepte en israelsk 19-åring i Arad. (Foto: Politiet)

Den israelske forsvarsministeren Avigdor Lieberman lover at terroristen som knivstakk og drepte en IDF-soldat på et busstopp i den sørlige byen Arad torsdag kveld vil bli tatt. Det pågår nå en storstilt jakt etter terroristen.

Offeret ble fredag morgen identifisert som soldaten Ron Yitzhak Kokia. Ifølge vitner Yedioth Ahronoth har snakket med ble 19-åringen knivstukket bakfra.

– Sikkerhetsstyrkene vil ikke hvile før de har pågrepet terroristen som drepte Kokia, skriver forsvarsminister Avigdor Lieberman på Twitter.

Du kan lese denne artikkelen på norsk fordi det er Israel-venner som støtter MIFFs arbeid med kontingent og gaver. Klikk her for å bli med på laget! 

Store politistyrker har gjennom hele natten og utover fredagen gjennomsøkt Arad-området etter én eller flere terrorister. Politiet søker i hus, i landbruket, skur og lignende, men foreløpig uten resultater, skriver Times of Israel.

En 19-åring ble knivstukket og drept i byen Arad i Sør-Israel. Politiet omtaler det som et terrorangrep. (Foto: Politiet)
Soldaten ble knivstukket på et busstopp utenfor et kjøpesenter i den sørlige byen. (Foto: Politiet)

Det er også plassert ut ekstra politi flere steder i den sørlige byen.

– I morges ble politiet utplassert ved viktige steder og i klasserom over hele byen, for å sikre at livet fortsetter som normalt, sier politiet i en uttalelse.

Basert på observasjoner fra øyenvitner og det faktum at offeret var en soldat gjør at politiet mistenker at det dreier seg om et terrorangrep.

Israels president Reuven Rivlin sier terroristen skal få sin straff.

– Jeg sender en trøstende omfavnelse til den sørgende familien og støtte til sikkerhetsstyrkene i jakten på terroristene og deres samarbeidspartnere.

Det var den 19 år gamle soldaten Ron Yitzhak Kokia som ble drept torsdag kveld. (Foto: IDF)
Det var den 19 år gamle soldaten Ron Yitzhak Kokia som ble drept torsdag kveld. (Foto: IDF)
Forrige artikkelDen norske kirken skjerper sin fiendtlige front mot den jødiske staten
Neste artikkelVær rask! Mindre enn 30 plasser igjen på den store 70-årsfesten for Israel i Oslo Konserthus søndag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -