To pågrepet for soldat-drap

To israelske beduiner er pågrepet og mistenkt for drapet på 19 år gammel soldat.

Det var den 19 år gamle soldaten Ron Yitzhak Kokia som ble drept torsdag kveld. (Foto: IDF)
Det var den 19 år gamle soldaten Ron Yitzhak Kokia som ble drept i forrige uke. (Foto: IDF)

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet sier de har arrestert to israelske beduiner mistenkt for drapet på den israelske soldaten Ron Yitzhak Kokia, skriver Times of Israel. Drapet skjedde i den sørlige byen Arad i forrige uke.

De mistenkte ble pågrepet fredag natt etter en omfattende politijakt, men en rettskjennelse har gjort at saken ikke er blitt rapportert før nå.

Shin Bet beskriver knivstikkingen som terror og sier gjerningsmennene handlet ut fra «nasjonalistiske motiver». Etter at de knivstakk den 19 år gamle soldaten til døde skal de mistenkte ha stålet tjenestevåpenet hans.

I avhør skal en av de mistenkte ha innrømmet å ha drept 19-åringen. Den mistenkte skal også ha vist hvor han hadde gjemt våpenet han stjal fra ham.

– Etterforskningen av de mistenkte fortsetter, sier Shin Bet i en uttalelse.

Den israelske soldaten ble søndag gravlagt i Tel Aviv. Rundt 500 venner, familie og medsoldater var til stede under militærbegravelsen.

– Hvordan vi skal fortsette å leve med tanken om at du ikke lenger er blant oss? Hvorfor var du der [på busstoppet] helt alene, uten at vi var der for å beskytte deg? Vi skulle så gjerne vært der hos deg i din siste stund og klemt deg og ikke gitt slipp på deg, fortalte søsteren Shani i begravelsen.

En 19-åring ble knivstukket og drept i byen Arad i Sør-Israel. Politiet omtaler det som et terrorangrep. (Foto: Politiet)
Soldaten ble knivstukket på et busstopp utenfor et kjøpesenter i den sørlige byen. (Foto: Politiet)
Forrige artikkel12 iranere drept i israelsk luftangrep
Neste artikkelKommer Trump til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -